גילתה שהירדני שהיה 'בן בית' הפך לתומך טרור

מאת: מירב לוי דיאמנט ● 17/11/2023 05:01 ● ערב ערב 3146
בימים אלו של מלחמה, כשממשלת ישראל מתעקשת להמשיך ולהעסיק את העובדים הירדנים בתחומי העיר אילת, יש גם מי שמגלים שהעובד הירדני 'הנחמד' שהיה 'בן בית' אצלם, הפך בימים אלו לתומך טרור ● ''הוא לא הפסיק לברך את ישראל על כל מה שעשתה עבורו ועל העבודה שבזכות העבודה שלו בבתי המלון בעיר הוא הצליח לבנות בית למשפחתו. פתאום הכל התהפך. הוא תומך טרור'', מספרת מירן קל, תושבת אילת, שעבדה עם הירדני באחד מבתי המלון בעיר ● ''זה רק מראה שאין להם עמוד שדרה והם עלולים להתהפך עלינו בכל רגע''
גילתה שהירדני שהיה 'בן בית'  הפך לתומך טרור
מירן ואחמד בימים של דו קיום

במשך שנה וחצי עבדה מירן קל, תושבת אילת, סו שפית במקצועה, באחד מבתי המלון בעיר יחד עם העובדים הירדנים שנכנסים בכל בוקר לאילת. "תרצי או לא את מדברת איתם ונוצרים קשרים מסויימים", היא מספרת ומכוונת לקשר מיוחד שנוצר בינה לבין אחד העובדים הצעירים ברמה של קרבת משפחה. "הוא הפך לחלק מאיתנו ברמה שכבר דיברתי אפילו עם אמא שלו ורצינו לשלוח דברים אחת לשנייה", היא נזכרת. "הוא עבד כסטיוארט במלון, עד ששף המלון אמר לי שאין לנו ברירה ושאקח ירדני ואלמד אותו לעבוד במטבח. אז כמובן ששלפתי אותו מהזבל ונתתי לו מקצוע". מירן מספרת איך העובדים הירדנים שהגיעו לאילת בתחילת הדרך לטובת 'עבודות שחורות' שהישראלים לא רוצים לעשות, בעיקר בניקיונות ושטיפת כלים, הלכו והתקדמו במערכת המלונאית. היא מספרת איך למרות שאסור לירדנים להסתובב בעיר, הם היו לוקחים איתם את החבר הירדני הצעיר לים "עד שהאחראית על הירדנים במלון ביקשה רק שלא יעלה פוסטים שלו בחוף הים של אילת", לוקחים אותו איתם לערבי צוות, מספרת איך הירדנים מגיעים בכל יום קבלת המשכורות למשוך את הכסף בבנקים ובכספומטים ועומדים בתורים ארוכים. "הוא היה ממש כמו הבן הצעיר שלי", היא נזכרת ומספרת איך נלחמה שלא יפטרו אותו כי היה לו פה גדול, "ומי שיודע מה זו עבודה מלונאית, יודע שבמלונות אסור שתהיה לך דעה משלך", היא אומרת. "את מבינה שהם כבר כמו בני בית בבתי המלון, מדברים עברית כמונו ואולי זה נשמע נחמד עד שזה מתהפך עליך", היא אומרת ומספרת שעד לימי תחילת מלחמת חרבות ברזל שמרה על קשר עם הירדני, למרות שכבר למעלה משנה הוא לא עובד עוד באילת והיא עצמה כבר לא עובדת בבתי מלון בעיר. "פתאום הוא נעלם לי. לא הבנתי מה קרה. נכנסתי לאינסטגרם שלו לשלוח לו הודעה וחשכו עיניי. ראיתי את מה שלא הייתי מאמינה שאראה אצלו באינסטגרם, אוסף של תמונות וכיתובים תומכי טרור. זה לגמרי שבר לי את הלב. קיללתי אותו וחסמתי אותו. את יודעת אני אומרת שאם זה הגיע אליו, זה יכול להגיע לכל אחד ושבעצם אסור לנו לסמוך עליהם. לא הייתי מאמינה בחיים שהוא יתהפך ככה. הוא לא הפסיק לברך את מדינת ישראל על העבודה שנתנה לו באילת, על כך שבזכות העבודה הזו הוא הצליח לקנות למשפחה שלו בית. תביני אחמד הוא צעיר לבבי, לא מישהו שיכול לפגוע, אבל ברגע שהוא שם, נתון ללחצים ולהשפעה סביבו, הכל משתנה. הם אנשים פשוטים, לא ממש אינטליגנטים, שקל לשטוף להם את הראש וזה כנראה מה שהוא עבר. מבחינתי זה אמור להדליק נורה אדומה אצל כל מי שעדיין מאשר לירדנים להיכנס לאילת. אם הוא הפך לשונא המדינה שלנו, כל אחד מהם יחליף את עורו ברגע ובזמן הנכון. היום אני אומרת שאסור לסמוך על אף אחד מהם וחייבים להיות סופר זהירים".

 

קריקטורה תומכת חמאס ● צילום: מתוך עמוד האינסטגרם
פוסט נגד ישראל המדומה כאריה ● צילום: מתוך עמוד האינסטגרם
כל מי שנמצא לא ראוי מהסיבה הכי קטנה שיכולה להיות, כניסתו לאילת לא מאושרת. פועלים ירדנים במעבר רבין (למצולמים אין קשר לכתבה)

 

"חובה עלינו לעשות בדק בית"


מירן מספרת שבבתי המלון בעיר לא מוכנים לשמוע מילה נגד העסקת הירדנים. "יש לי עדיין חברים שעובדים במלונות אילת ומי שהעז לדבר על החשש שמו מהעובדים הירדנים או העלה את השאלה למה הם עדיין מגיעים לעיר למרות שאנחנו בזמן מלחמה, רמזו לו יותר מאשר בעדינות כי טוב יהיה אם יפסיק לדבר על זה או ש....כמי שהיתה בתוך המערכת אני אומרת שחובה עלינו לעשות בדק בית. אם בתי המלון ישלמו לעובדים בצורה ראוייה ויתייחסו אליהם טוב יותר, עובדים ישראלים יכנסו למערכת. אם בתי המלון ישלמו לחדרנית 42-45 ש"ח לשעה, תראי שישראלים יעבדו גם בחדרנות, אבל האינטרס של בתי המלון הוא לשלם כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר גם אם זה בא על חשבון הביטחון האישי של האורחים בבתי המלון והעבודים בו. מלונאות היא עבודה קשה מאוד ולא מתגמלת, לא כלכלית ולא מבחינת היחס. הגיע זמן לעשות חושבים וטובה דקה אחת קודם". יש לציין כי הטעון הכלכלי שמעלה מירן שעולה לא אחת על ידי מתנגדי העסקת ירדנים באילת שגוי מיסודו, שכן תנאי העסקתם של הפועלים הירדנים זהים לאלו של עובדים ישראלים.
בבתי המלון שבו והזכירו השבוע כי כניסתם של העובדים הירדנים לאילת צומצמה משמעותית מאז תחילת המלחמה וירדה מ-1,500 לכ-800 וכי כל ירדני שנכנס לאילת עובר בדיקות מקיפות ויסודיות על ידי שורה של גורמי ביטחון בארץ ובירדן. עוד הזכירו הגורמים המלונאים כי כל מי שנמצא לא ראוי מהסיבה הכי קטנה שיכולה להיות, כניסתו לאילת לא מאושרת ורק לאחרונה נמנעה כניסתם של כמה וכמה עובדים שבבדיקה שוטפת ברשתות החברתיות אליהם הם מקושרים נמצא כי הם תומכים בדרך כזו או אחרת בארגון העוין את ישראל.


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת