מלון שלום אילת לא יקבל מענק קורונה עבור יולי אוגוסט 2020

מאת: רותם נועם ● צילום: גוגל ● 4/6/2021 09:44 ● ערב ערב 3020
ועדת הערר לענייני קורונה, דחתה השבוע את ערר חברת מלון שלום (אילת), נגד החלטת רשות המסים, שקבעה כי החברה אינה זכאית למענק השתתפות בהוצאות קבועות לחודשים יולי אוגוסט 2020 ● ''הפסקת הפעילות במלון באילת לא נבעה מהתפשטות נגיף הקורונה אלא מהחלטה עסקית שקדמה לכך'', נקבע ● הוועדה אף חייבה את החברה בהוצאות לאחר שמצאה כי החברה: ''ניצלה לרעה את שליטתה במידע והסתירה אותו במכוון, תוך ניסיון להשיג מענק שאינו מגיע לה''
מלון שלום אילת לא יקבל מענק קורונה עבור יולי אוגוסט 2020
החברה לא ויתרה על דמי שכירות באילת, אלא שאלו הופחתו בהתאם להוראות החוזה. המלון שבבעלות החברה באילת. מלון שלום כיום PALM

חברת מלון שלום (אילת) מחזיקה ארבעה בתי מלון ברחבי הארץ, בנווה אילן, במעלות תרשיחא, בטבריה ובאילת, כאשר השניים האחרונים מופעלים בדרך של השכרה לצדדים שלישיים, והאחרים מופעלים ישירות על ידי החברה. 
המלון באילת, הושכר לצד שלישי עוד בשנת 2019. החברה הגישה בקשה למענק השתתפות בהוצאות קבועות בעבור ארבע תקופות ממאי 2020 ועד דצמבר אותה שנה, כאשר בשלוש תקופות היא נמצאה זכאית וקיבלה את הסכום המקסימאלי בגובה 500 אלף שקל, בעבור כל תקופה, אך בעבור התקופה של חודשים יולי-אוגוסט, נדחתה בקשתה. 
טענת החברה היתה כי החרגת המלונות המושכרים בטבריה ואילת הותירה אותה קרחת "מכאן ומכאן", כאשר ביחס למלון באילת נקבע כי הפעלת המלון הופסקה לפני הקורונה וללא קשר לקורונה, שכן החברה החליטה להשכירו לחברה אחרת ולכן ההכנסות ממלון זה נוטרלו ממחזור הבסיס. לגבי המלון בטבריה שעמד סגור ואמור היה להיפתח מחדש בפסח 2020, טענה הרשות כי המדובר בעסק חדש שאינו עומד בתנאי הזכאות. 
מפרטים שהתקבלו במסגרת הערר שהגישה, עלה כי גובה ההכנסות משכירות מהמלונות באילת וטבריה הוא נמוך ביחס למחזורי הפעילות של החברה וכי זכאותה למענק נובעת למעשה בעיקר ממחזורי הפעילות של המלונות שהיא הפעילה בעצמה. עוד עלה מהחומר שהתגלה בפני וועדת הערר, כי בכל הנוגע למלון בטבריה, הסתירה החברה מהוועדה כי גם מלון זה הושכר לצד שלישי בראשית 2020, לתקופה בת ארבע שנים, ולפיכך נקבע כי כלל לא תכננה להפעילו בעצמה, ומשכך, היו הכנסותיה מאותו נכס נמוכות בהרבה מאומדן ההכנסות שהוצג בכתב הערר ובדיון. "גם אם הכנסות אלו היו מובאות בחשבון, הן לא היו מספיקות כדי להביא אותה אל רף הזכאות למענק", נקבע.


בדחותה את הערר, קבעה הוועדה, כי: "בהשוואה בין תקופת הבסיס ובין תקופת הזכאות, מחזוריה של העוררת פחתו בצורה ניכרת, ואולם חלק גדול מירידת המחזורים נבע מהפסקת הפעילות במלון באילת – שעבר למתכונת של שכירות. הפסקת הפעילות במלון באילת לא נבעה מהתפשטות נגיף הקורונה אלא מהחלטה עסקית שקדמה לכך. לפיכך, חלק זה של ירידת המחזורים אינו מקיים את דרישת הקשר הסיבתי ובצדק ערכה המשיבה חישוב מותאם שנטרל את ההכנסות מהמלון באילת...ככל שהעוררת ביקשה להוכיח כי ירידת המחזורים של המלון באילת צריכה לבוא בחשבון, באופן מלא או חלקי, היה עליה להוכיח כי היא התכוונה להפעיל מלון אחר במקומה, ולאחר מכן לאמוד בצורה אמינה את ההכנסות הצפויות מאותו מלון". לאור כך, נוטרלו הכנסות המלון באילת משכירות הכנסות החברה והיא לא הצליחה להראות ירידה של לפחות 40% במחזורה, שיזכו אותה במענק עבור חודשים יולי אוגוסט 2020. עוד נקבע כי החברה לא ויתרה על דמי שכירות בגין המלון באילת, אלא שאלו הופחתו בהתאם להוראות החוזה שנכרת בין הצדדים, וכי בכל מקרה, לעניין זה השפעה זניחה על מחזור הפעילות של החברה והוא אינו משנה את תוצאת החישוב לעניין רף ירידת המחזורים. 
לאור כך שהחברה הסתירה מידע רלבנטי הנוגע להשכרת המלון בטבריה, ופגעה בהליכי הברור בהשגה וכן בהליך הערר, מצא הוועדה לנכון להשית עליה הוצאות בגובה 3,000 שקל. "העוררת ניצלה לרעה את שליטתה במידע והסתירה אותו במכוון, תוך ניסיון להשיג מענק שאינו מגיע לה. זוהי דוגמה להתנהלות פסולה שפוגעת בהליך וראויה לגינוי", נפסק. 


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

<