תיק לכל מפונה
קבוצת המילטון, יבואנית שיאומי לישראל, חילקה השבוע מאות תיקי גב ללא תשלום לכל אזרח אשר פונה מביתו ושוהה בעיר אילת. החלוקה נעשית בחנות הרשמית של שיאומי בקניון מול הים.
מאות השתתפו במפגן עוצמתי שיזמו מתנדבות האגודה להתנדבות באילת
קרדיט צילום: רון בן נעים
מתנדבות האגודה להתנדבות בעיר אילת, בשיתוף גרעין אל עמי, הרימו תהלוכת ענק לחיזוק והזדהות, מפגן אהבה מרגש למדינה, לאזרחים, ולכוחות הביטחון. בתהלוכה לקחו לחלק מאות רכבים, ומאות מתושבי העיר צעדו עם דגלים ברחובות העיר, ביניהם מפוני העוטף אשר נאלצו לעזוב את ביתם בשל המלחמה הקשה.

הספריה העירונית מארחת את ילדי אנשי הקבע, הם לומדים בספריה העירונית, כדי להשאיר אותם במערך הלמידה כמה שאפשר. הם לנים בבית החייל . בהתרגשות רבה קיבלו הילדים תיק וצבעים כדי לצבוע להם קצת את הימים בצבעים יפים יותר.

נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ', ביקר בקמפוס אילת כדי לראות מקרוב את ההתגייסות של הקמפוס בעת מלחמה.
הביקור נפתח בדקה דומיה כאות ציון לתמיכה בהחזרת החטופים לביתם. בהמשך פגש הנשיא את התלמידים של בתי הספר בעוטף הלומדים בקמפוס, ואת המשפחות המפונות הלנות במעונות הסטודנטים. (צילום: אייל סגל)

מדי שבוע מתקיימת הדרכת הורים בפארקים ללא תשלום בשעות 16:30-18:30 במימון עיריית אילת, בשיתוף רשת המתנסים: ימי שני בפארק המשאלות, ימי שלישי בפארק הנגיש בשחמון. מוזמנים/ות להגיע, להתייעץ, לשתף, לדבר על מה שמאתגר אתכם ובכלל על התפקיד ההורי. מנחות הורים מקצועיות ומוסמכות מבית ספר להורים מחכות לכם.

נתלו 241 סרטים צהובים בכניסה לקמפוס להשבתם בהקדם של החטופים.
(צילום: דנה נאדם)

אורנית גולדשטיין וחברותיה לקבוצת סריגה ממרכז הארץ מצאו דרך מיוחדת להנציח את תום גודו ז"ל הגיבור מכיסופים. בעת הפלישה הקטלנית בשבת השחורה, החזיק את דלת הממ"ד מעל יממה. תוך כדי כשהמרצחים מנסים לפתוח, תום נפגע מכדור שחדר את דלת הממ"ד ונהרג. אישתו ובנותיו הצליחו לברוח. מיזם ’דובי תום’ מיועד לילדי העוטף, לחיבור ולזכרון. אורנית חילקה את הדובונים יחד עם שני מנכלית מלון ’רויאל גארדן’. לכל דובון צורפה הקדשה אישית וברקוד עם הסבר .

מכון השמיעה של כללית באילת שמנוהל על ידי קלינאית התקשורת בטי אני מעניק שירות מצוין לתושבי אילת והסביבה, ויש לכך עדויות רבות במכתבי תודה והערכה שבטי מקבלת. במלחמת ’חרבות ברזל’, עם הגעת עשרות אלפים של מפונים ומתפנים לאילת, בטי נרתמה לסייע ומעניקה טיפול צמוד לכל מי שסובל מהפרעה זמנית או קבועה בשמיעה. ניקול אמירוב בת ה- 17 אובחנה זה מכבר עם לקות שמיעה. היא תושבת שדרות שהגיעה לאילת במלחמת ’חרבות ברזל’ ללא מכשירי שמיעה. בטי, קלינאית התקשורת, דאגה לפניה בעניינה למשרד הבריאות והתאימה לה מכשירי שמיעה חדשים. ניקול ביקשה להודות "על החיבוק שמערכת הבריאות באילת מעניקה לתושבי העוטף".
מאז תחילת המלחמה, מקבלת בטי את המפונים ששוהים באילת במכון השמיעה כתורים דחופים, ללא המתנה. חלקם מגיע בשל ליקוי בשמיעה שנגרם עם החשיפה לרעש של ירי ופיצוצים ב- 7.10, אחרים איבדו את מכשירי השמיעה במהלך מנוסה, או שברחו מהבית בחופזה ללא המכשירים. בטי השיגה תרומה של מכשירי שמיעה ולאחר תהליך של אבחון, היא מתאימה להם מכשירי שמיעה מעולים חדשים. שירותי בריאות כללית באה לקראת המפונים ומאשרת, ברוב המקרים, זכאות למכשירים חדשים.

בשנה האחרונה פועל מערך בריאות הנפש של כללית באילת בשיתוף פעולה עם צוותים מטפלים מבית החולים ’שלוותה’ של כללית, זאת במטרה לתת מענה הולם לתושבי אילת. עם פרוץ מלחמת ’חרבות ברזל’, הגיעו למלונות באילת מעל 60,000 מפונים, כך שאוכלוסיית אילת יותר מהכפילה את עצמה. רבים מהמפונים שהגיעו לאילת חוו טראומה קשה ונזקקו למענה נפשי, דבר שחייב תוספת מטפלים. צוותים מטפלים נוספים מבית החולים ’שלוותה’ התגייסו למשימה והגיעו לסייע לצוותי מערך בריאות הנפש של ’כללית’ באילת. יחד ובתיאום ביניהם, מעניקים הצוותים את הטיפולים הנפשיים הנדרשים, הן למפונים והן לתושבים, והם ניתנים למבוטחי כול הקופות. צוותי בריאות הנפש של כללית מגיעים אל המפונים במלונות, מקבלים במרפאת הדקל בעיר ובמתחם חדש ’מרפאת השלום’ שהוקם ונפתח בהתאמה ובהבנת הצרכים.

רוכבים מיישובי העוטף הגיעו לפארק תמנע לרכיבת אופניים חווייתית בהובלת ’עמותת ברטלי- נוער בתנועה’. כ- 30 רוכבים ורוכבות החלו את הרכיבה בשעות הבוקר המוקדמות לרקע הנופים המופלאים והבראשיתיים של תמנע. הרוכבים עברו באתרים הבולטים של הפארק, ביניהם: עמודי שלמה, הפטריה והקשתות. בסיום הרכיבה נהנו מארוחת בוקר מפנקת ברחבת אגם תמנע. הרכיבה התקיימה באופן המותאם ליכולות ולכושר של כל אחד מהרוכבים בקבוצה, כל זאת בליווי ובהדרכתם של מדריכי ’ברטלי’ המקצועיים. בהשראת סיפורו יוצא הדופן של ג׳ינו ברטלי, משתמש הארגון ברכיבת שטח ככלי להובלת שינוי חברתי, ליצירת חיבורים איתנים בין בני נוער מכל גווני החברה, להתפתחות אישית ולפיתוח של חוסן, תושיה וערבות הדדית.
מרכז הרכיבה למפונים באילת קם לו בלילה בשיתוף עם עיריית אילת והחברה הכלכלית אילת. אחת המשתתפות ברכיבה שיתפה: "המרכז המדהים הזה והפעילות שלו היא גלגל הצלה ואי של שפיות בימים טרופים אלו. משאב נפלא שמאפשר לאוהבי הספורט להמשיך ולעסוק גם באילת בספורט ובתחביבים שלהם כדרך חיים חיונית ובריאה המרפאת את הגוף והנפש".בפארק תמנע כ-70 ק"מ של שבילי אופניים מרהיבים במספר רמות, החל מרכיבה משפחתית נוחה ועד למסלולי אקסטרים. רוכבים מוזמנים להגיע עם אופניהם או לשכור אופניים בפארק תמנע. צילום : ’ברטלי נוער בתנועה-אילת’.

מיזם הכביסות של מתנדבי ’ידידים’ בסניף אילת למפוני העוטף המתארחים בעיר צובר תאוצה, ומעל למאה משפחות כבר נעזרו בו. "רואים עד כמה עזרה פשוטה עבורנו, מהווה הצלה גדולה עבורם". בתקופה האחרונה יצאו בהנהלת סניף ’ידידים’ באילת, בניהולו של מנהל הסניף - נתי טויטו, בפרויקט מיוחד לסיוע בכביסות הנקרא 'מכבסים באהבה'. בעקבות המלחמה, משפחות רבות הגיעו להתארח במלונות ברחבי העיר אילת, לאחר שפונו מבתיהן בעוטף. המשפחות, שמונות מספר נפשות , זקוקות לכיבוס הבגדים במקום שהייתן. ב’ידידים’ זיהו את הצורך ויצאו בפרויקט מיוחד - כביסות למתארחים, כולל לקיחת הבגדים המלוכלכים והחזרתם נקיים. על מנת להגיש בקשה לסיוע, המשפחות ממלאות טופס מיוחד ופשוט עם פרטיהם, מתנדבי ומתנדבות ’ידידים’ יוצרים עמן קשר, ומגיעים עד אליהן כדי לאסוף את הכביסה המלוכלכת. כעבור זמן הם מחזירים את הכביסה לאחר כיבוס וייבוש עם ריח נעים, ריח של בית. מתגובות רבות של מבקשי הסיוע ניתן להבין כי הפרויקט משמש כהצלה עבורן. הימצאותן במלונות רחוק מהבית, ללא מכונות כביסה בהישג יד, גורם להיווצרותן של ערימות בגדים משומשים שנערמות, דבר היוצר ריח לא נעים וכן גורם למחסור בביגוד הניתן ללבישה.
המיזם המיוחד צבר תאוצה, ומשפחות מקומיות מהעיר שאינן מתנדבות ב’ידידים’, הצטרפו אף הן לסיוע ולכיבוס בגדי המפונים.

בשל אופייה הנוכחי של אילת, אליה נוספו עשרות אלפי מפונים מאזור עוטף עזה, משלב מטה אילת למען משפחות החטופים והנעדרים תושבים מאילת עם תושבי העוטף, אליהם חברו נציגי מכינת "סופה" ו"השומר הצעיר". את תושבי העוטף מייצגים במטה המשולב חברי קיבוץ נירים, חנה רובינשטיין, נאוה עציון, ענת מרלא ואבי דבוש. "מטה אילת" שמתרכז בהעלאת המודעות בקרב כלל האזרחים הגרים ושוהים באילת, רואה לעצמו כחובה ראשונה את ההזדהות עם כאבן של משפחות החטופים בפרט ותושבי "העוטף" בכלל. מטה אילת מקיים "משמרת הזדהות" ברחבת "משיבים אותם הביתה" שעל הטיילת ליד מלון רויאל ביץ', בכל ימי השבוע, למעט יום שישי, בשעה 17:00-18:00, ומדי שבת מתקיימת עצרת באותו מקום בשעה 20:00. חלק בלתי נפרד ומשמעותי במיוחד באיוש משמרות ההזדהות והעצרת, שמור לבני הנוער הרבים והאיכותיים שהגיעו לאילת במסגרת של עזרה למפונים, ובייחוד לחניכי ולחניכות מכינת "סופה" בהנהגתן של המדריכה יעלה שמר והחניכה סהר טרבלסי, ולבני ובנות "השומר הצעיר" בהנהגתה של דנה בר ניר, שמופקדת גם על ניהול הטקס בעצרת. בימים אלה נערך המטה לשיתוף פעולה מיוחד עם "הסתדרות העובדים". המיזם המשותף ל"מטה המשפחות" ול"הסתדרות באילת" בראשותו של משה אזולאי, יכלול מתחם שייועד לצרכי משפחות החטופים השוהים באילת והשמעת קולן, יהיה במבנים השייכים להסתדרות. בראש "מטה אילת למען משפחות החטופים" עומד גד לוין ולצידו עומדת קרן וילנסקי שהיא גם אשת הקשר בין המטה המרכזי למטה אילת ותהייה ממונה מטעם המטה על המיזם המשותף עם ההסתדרות.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת