בישיבת המליאה של המועצה האזורית חבל אילות שנערכה במרץ השנה, סקר יו"ר המועצה, דר' חנן גינת, בין היתר, את התקדמות פרויקט שילובם של 15 צעירים מכל רחבי הארץ, אשר מיועדים להשתלב במערך החינוך הבלתי פורמלי בישובי המועצה, לעת הזו למעט בתחום הגיל הרך. הצעירים צפויים להקלט במתחם ייעודי שהוקם למטרה זו בקיבוץ לוטן, וכבר אז, צפה גינת כי הפרויקט יקרום עור וגידים באוגוסט השנה. עם זאת, הדגיש גינת, כי: "ישנה חשיבות רבה לשיתוף פעולה של הישובים בעבודה עם מרכז הקהילה והחינוך החברתי למציאת משרות למגויסים הצעירים".
מטרת הכפר שהקים ארגון 'קדמה -התיישבות צעירים' היא לספק מענה למחסור בצעירים המתגוררים באזור ובכך מייצרים קשיים במילוי תקנים בתחום החינוך הבלתי פורמלי.
במועצה האזורית חבל אילות מסבירים כי זיהו את השינויים בעולם העבודה ואת הקושי של יישובי החבל לגייס הון אנושי איכותי למערכות החינוך החברתיות וחיפשו פתרונות למחסור. "כפר הצעירים שמוקם בימים אלה בקיבוץ לוטן ייתן מענה הן לצורך של יישובי חבל אילות במדריכות ומדריכים איכותיים בחינוך הבלתי פורמלי והן לרצון לפתח קהילת צעירים תוססת בערבה הדרומית", אומר ראש המועצה ד"ר גינת ומוסיף: "אנחנו מציעים לצעירים שיבואו חיי קהילה, סביבה מדברית ייחודית שאין במקומות אחרים וכמובן עבודה עם הילדים שלנו -שאין עליהם".
הכפר מהווה מודל ייחודי להעצמת החינוך הבלתי פורמלי, במסגרתו כל צעיר שנקלט בכפר מועסק במשרה מלאה הכוללת שעות התנדבות בקהילה, סביבת עבודה צעירה ודיור בר השגה. למיזם שותפים גם מפעל הפיס, משרד החינוך, ההסתדרות הציונית העולמית, אוניברסיטת בן גוריו בנגב, האוניברסיטה הפתוחה, מועצה אזורית חבל אילות ויישובי החבל, בסיוע של הפדרציה היהודית בטורונטו.
תירא-אל כהן, ראש קדמה, סיפרה: "בתקופת הקורונה נפגשנו עם ראש המועצה האזורית חנן גינת, שסיפר על מחסור בכוח עבודה בחינוך החברתי ביישובי החבל. החלטנו ב'קדמה' לתת כתף ולפעול להקמת כפר צעירים ייעודי וייחודי שייתן מענה לבעיית החינוך הבלתי פורמלי. מרבית הבוגרים שלנו נשארים ביישובי העדיפות הלאומית בהם אנחנו פועלים ואני מאמינה שהכפר ייצר את קהילות הצעירים שהערבה כל כך זקוקה להם. אנחנו מחברים את הצעירים לערבה דרך הרגליים".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת