מי שיעבור בשכונת יעלים יגלה כי השכונה מוקפת בערימות של אבני אקרשטיין (אבנים משתלבות), שאמורות להחליף את כל האבנים המשתלבות ברחבי השכונה. למעשה כבר קרוב לחודשיים שתושבי השכונה חיים באתר שיפוצים אחד גדול כשלצד אי הנעימות המלווה את העבודות בשטח, הם לא מצליחים להבין על מ ה ולמה החליטו בעיריית אילת להוריד את כל האבנים המשתלבות ברחבי השכונה ולהחליף אותן בזמן שלטענת תושבים רבים בשכונה לא היה שום פגם בריצוף הישן. "מה גם שהרעיון מאחורי התקנת אבנים משתלבות הוא להיות מסוגלים לתת מענה וטיפול לאזורים מוגדרים שיש בהם בעיה מבלי הצורך להוריד ולהחליף את כל הריצוף בשכונה", מסביר השבוע גורם מקצועי שטוען: "אם היו אבנים משתלבות ששקעו ברחוב או שהיוו בעיה, כל שהיה על אנשי האחזקה של העירייה להגיע, לפרק את האזור המסוים, ליישר את פני הקרקע ולהחליף בחדש". לדבריו זו בדיוק הסיבה למעבר לריצוף באבנים משתלבות- חיסכון בעליות התיקון. אלא שבעיריית אילת משום מה, העדיפו שלא לתקן נקודתית ופועלים להחלפה מאסיבית של כל ריצוף האקרשטיין בשכונה למורת רוחם של התושבים.
"לא היתה שום הצדקה להחלפה"
מי שלא עבר לסדר היום על העבודות האלו הוא תושב השכונה מורי חן, פעיל סביבתי, שלא מבין גם הוא על מה ולמה החליטה עיריית אילת להכניס את היד עמוק כל כך לכיס ולפצוח בהחלפה מאסיבית של כל הריצוף. חן שפנה לברר במשרד חופש המידע בעיריית אילת כמה עולה התענוג לקופת העירייה מבהיר כי לא קיבל תשובות וגם לא התייחסות. "עיריית אילת שמתהדרת בהיותה עירייה עם שקיפות גבוהה, חייבת להציג לתושביה את המענים על עבודות כגון אלו", הוא מלין ומבהיר: "יתכן ונקבל את התשובות רק אם תהיה כאן וועדת חקירה לבדיקת הנושא". לטענת חן לא הייתה שום הצדקה להחלפה מאסיבית של כל האבנים המשתלבות ברחבי השכונה. עוד מלין חן כי בדיוק כמו שנוקטת העירייה בחופי הים ובשכונות האחרות בעיר, גם במקרה של שכונת יעלים לא בוצעה העבודה בחלקים, אלא שבשלב הראשון הורדו כל האבנים המשתלבות הישנות מהקרקע, כך שלא ניתן ללכת על המדרכות. "לא ברור לי מאיפה הרעיון הזה שקודם כל הורסים הכל ורק אחר כך מתחילים לשפץ במקום לעשות את זה במקטעים שלא יפריעו לכל השכונה", אומר חן שמזכיר כי באזור הזה במיוחד מתגוררים תושבים וותיקים ומבוגרים שהשיפוץ מקשה עליהם ללכת בשכונה.
תגובת דוברת העירייה
"תמוהות התלונות העולות מהשאלות בזמן שמידי יום מקבלת העירייה עשרות תודות על העבודות המבוצעות. כחלק מהתכנית העירונית "עם הפנים לתושב" גיבשה העירייה תכנית רב שנתית לשדרוג מקיף של כלל הכבישים ברחבי העיר ואזור התיירות, בהיקף של מעל ל-35 מיליון ש"ח בשנים 2022-2023. התכנית האמורה גובשה לאחר סקר מקיף שביצעה העירייה על ידי מומחים בתחום ולפיו נקבע אופן הביצוע. גם השאלה לגבי חוק חופש המידע תמוהה, שכן התכנית פורסמה בהודעה לתקשורת לרבות ביצוע הסקר והתקציב שאושר במועצת העיר.
בזמן שאתם מתעסקים באבנים המשתלבות, בשכונת יעלים מבוצעות עבודות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים הכוללות שדרוג כל אזור המגורים מגן המשחקים "פורטונה" עד רחוב המלחה בצפון ושדרות התמרים במערב. במסגרת העבודות בוצעה החלפת תשתיות מים, ביוב, תאורה וריצופים בהתאם לפרט ריצוף עירוני. כמו כן, בוצע קרצוף וריבוד של רחוב הברדלס, רחוב המלחה, שדרות יעלים, רחוב חורב וכביש נווה מדבר. העבודות ברחוב המלחה, שכונת פורטונה, שדרות התמרים, שדרות יעלים כוללות החלפת ריצוף במדרכות. עוד בימים אלו מושלמות העבודות לשדרוג מלא של גן המשחקים בעץ החיים, הקמת פארק כושר בגן ישעיהו ובימים הקרובים יחלו העבודות לשדרוג השטח הפתוח בשכונת נווה מדבר בהיקף של מעל ל-3.5 מיליון ₪. בנוסף יחלו בקרוב עבודות פיתוח ושדרוג מתחם "לב השדרה" הנמצא לאורך שדרות יעלים בהיקף של 5 מיליון ₪. כלל עבודות הפיתוח שבוצעו ומבוצעות הן לשדרוג ושיפור איכות החיים של תושבי העיר גם אם הן כרוכות באי נוחות זמנית".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת