1,300 ספורטאים וספורטאיות זינקו ביום שישי למפרץ אילת ולקחו חלק בתחרות הישראמן המסורתית בעיר. אחרי היעדרות של מתחרים מחו"ל בשנתיים האחרונות, בגלל מגבלות הקורונה, חזרו השנה ולקחו חלק בתחרות מתחרים מ- 19 מדינות. תחרות הישראמן באילת מכונה גם 226 על סכום כל הקילומטרים שנדרשים הספורטאים במקצה המלא לבצע: 3.8 ק"מ שחייה, 180 ק"מ רכיבה על אופניים ואת כל זה הם מקנחים בריצת מרתון למרחק 42.2 ק"מ. בשנת 2009 נכללה תחרות הישראמן באילת על עשר התחרויות הקשות בעולם על ידי ה'טריאתלט מגזין'. בסך הכל לקחו חלק השנה 75 אחוז מתחרים גברים לעומת 25 אחוז נשים בסך כל המקצים.

דרמה בסיום המסלול
את מקצה חצי איש הברזל ניצח איתמר אשד עם שיא מסלול חדש של 4:23:55 ש' כשהוא מנפץ את שיא המסלול הקודם שקבע בן קולינס בשנת 2017 בכמעט דקה. הגר כהן כליף ניצחה את חצי איש הברזל בזמן של 5:31:26 ש'.
דרמה גדולה נרשמה על קצה המסלול בתחרות המלאה לאחר שדייגו ואן לואי הבלגי שהגיע ראשון לקו הסיום לפני הישראלי הראשון דן אלתרמן, הוכרז כפסול לאחר שחצה קו הפרדה רצוף במהלך הרכיבה והשופטים הוציאו לו כרטיס אדום ופסלו אותו. הבלגי לא ויתר, סיים את המסלול כולו ראשון והגיש ערעור לוועדת הערעורים של התחרות. בינתיים הוכרז דן אלתרמן כמנצח של התחרות אצל הגברים וחתם על הניצחון השלישי שלו בישראמן, כשהוא שומר על תוארו מהשנה שעברה בזמן של 9:51:44 ש'. בסיומה של הדרמה קיבלה וועדת הערעורים של התחרות את ערעורו של ואן לואי מבלגיה והניצחון בתחרות הוענק לו ולדן אלתרמן ביחד.

הגיעה לא במיטבה
אצל הנשים הניצחון היה פשוט יותר עבור אשת הברזל האילתית אנטונינה רזניקוב, שחצתה את קו הסיום לאחר 11:04:17 ש'. היא אמנם עקבה בדאגה אחר יריבתה הצ'כית, אבל בסיום התחרות היא הבינה שהיריבה שלה קיצרה בטעות את מסלול הרכיבה ונפסלה. בסיום הניצחון החמישי שלה במקצה המלא של הישראמן סיכמה אנטונינה שבשלב הרכיבה על האופניים התנאים במעלה אילת היו קשים עם רוחות חזקות. על התוצאה שלה היא אמרה: "זו לא הייתה התוצאה הכי טובה שלי וגם קשה להשוות תוצאה מתחרות לתחרות כשאתה לא מתחרה בתנאי אולם סגורים, כי יש הרבה משתנים שמשפיעים בחוץ ועדיין אני מרוצה מהמקום הראשון". אנטונינה שהשתתפה רק לפני כחודשיים באליפות העולם בתחרות האולטראמן המפרכת בהוואי וסיימה שנייה בעולם, מודה כי לאחר שנה פיזית קשה בה נדרשה לשתי תחרויות אולטראמן, היא הגיעה לתחרות באילת לא במיטבה ועייפה מהרגיל ולמרות הכל לדבריה בזכות אימונים נכונים והנחייה מצויינת מצד מאמנה האישי, אבי חיים, היא הצליחה גם הפעם להתגבר על כל הקשיים ועמדה במשימה.
אנטונינה: "האוטיזם הוא המתנה שלי"
את תחרות הישראמן שלה הקדישה השנה האלופה האילתית אנטונינה רזניקוב לאוטיזם, כשהיא חושפת לראשונה את העובדה שגילתה רק לפני חודשים אחדים- שלא רק בתה על הספקטרום, אלא גם היא עצמה. היה זה מאמנה האישי אבי חיים ששם לב לאורך השנים להתנהגותה של אנטונינה וביקש ממנה לקיים איבחונים על מנת לבדוק האם גם היא על הספקטרום. לאחר שעברה שורה של איבחונים על ידי הפסיכיאטר המלווה שלה, אובחנה לאחרונה גם אנטונינה כמי שהיא על הספקטרום. "תמיד ידעתי את זה עמוק בפנים", היא מודה השבוע, "בעיקר בגלל כל המחשבות שמתרוצצות לי כל הזמן בראש. עוד מהימים בהם הייתי ילדה סבלתי מהמצב אבל אז אף אחד לא טרח לעשות איבחונים ולקרוא לילד בשמו. בברית המועצות קראו לנו 'ילדי אינדיגו'- הילדים השונים וככה זה נגמר. גם בשנים האחרונות אני נאלצת להתמודד עם כעסים של אנשים שלא מבינים למה אני לא אומרת להם יפה שלום, למה אני לא תמיד מתייחסת, תלונות מצד בית הספר של הילדים שלי ועוד. עכשיו הכל ברור ושם את הדברים במקום הנכון. אני אף פעם לא באמת מתכוונת אלא ככה אני".
האיבחון של אנטוניה עוזר לה להבין עכשיו למה קשה לה במסלולים חדשים ולמה הרבה יותר קל לה דווקא במסלול שחוזר על עצמו או במסלולים מעגליים שהם בדרך כלל נחשבים הרבה יותר קשים ומאתגרים לספורטאים. גם העובדה שכשהיא שמה לעצמה מטרה היא חייבת לעמוד בה".
בתחרות הנוכחית ביום שישי השתתפה אנטונינה עם הסלוגן "אוטיזם הוא הסופרפאוור שלי" על בגד התחרות שלה ומסבירה: "אני באמת גאה בזה שאני אוטיסטית. אנחנו אנשים מאוד מיוחדים שרק צריך לאבחן ולדעת להבין. חשוב לי להעביר את המסר להורים שמקבלים את ההודעה על איבחון ילדיהם שאמנם בהתחלה זה לא קל לקבל את הידיעה אבל חשוב שיידעו שאוטיזם היא מתנה מהשמיים. לפעמים זו תחושה כאילו אתה נולדת על כוכב אחר. אבל ברגע שאתה מבין מה אתה אמור לעשות עם המתנה שקיבלת בחיים הכל מסתדר", היא אומרת ומדגישה, "לא כל אחד בעולם הזה חייב להצליח להיכנס לתוך מסגרות. בגיל 13 עזבתי את בית הספר והייתי מגיעה לעשות רק את המבחנים. מי אמר שזה לא טוב?"
אנטונינה שמעידה על עצמה כמי שלא מצאה את מקומה ונזרקה כל הזמן ממקום למקום, נזכרת איך כשלא עסקה עדיין בספורט בארץ היא הייתה מסתכלת בהערצה על תחרות הישראמן וחולמת להיות שם באור הזרקורים ביום מן הימים. הדבר הנפלא בתחרות הזו היא שאני לא צריכה לדבר, לא צריכה להסביר במילים כדי להיות במרכז העניינים. אני רק צריכה לעשות ספורט וכל השאר קורה מסביבי. אומרים עלי שאני סנובית, אומרים עלי שאני לא מנומסת, שאני לא רואה אנשים, לא שומעת אותם, אבל אני באמת שלא עושה את זה בכוונה. אני בתוך העולם שלי ולא רוצה לצאת ממנו", היא מסבירה.
לשאלה עד כמה היותה על הספקטרום הוא שגורם לה להצליח להתמיד ולא להפסיק אומרת אנטונינה: "כנראה שיש לזה קשר כי כשאני שמה לפני מטרה, שום דבר לא יעצור אותי".
פורסט גאמפ ממין נקבה?
אנטונינה צוחקת: "הוא היה משהו אחר, אבל אולי יש איזה דימיון".
לגלות דבר כזה בגיל 40 זה לא הזוי?
"לדעתי הגיל לא משנה העיקר שעלית על מצבך ויש לך סוף סוף תשובות למצבים שלא היו מובנים. האמת, אני תמיד חשבתי על זה, אבל לא היו לי הוכחות לזה ולא יכולתי לומר ככה סתם דברים. עכשיו כשיש אישור רישמי למה שחשבתי כל הזמן על עצמי, אני כבר לא צריכה להצטדק ולהסביר את עצמי".
רגע אחרי שסיימה את התחרות הישראמן חוזרת אנטונינה לשגרת אימונים, כשהפעם היא מתכוונת להוריד הילוך, להתאמן ללא לחצים ומטרות מפרכות ובעיקר להינות ממה שהיא עושה. "אני רוצה לחזור לעצמי להיות מהירה ושמחה", היא אומרת בחיוך.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת