בניין הטרמינל בשדה המפונה משנה ייעוד

מאת: רותם נועם ● 3/2/2023 04:46 ● ערב ערב 3105
לאחר שנפסל מלשמש כבית תרבות לו יועד, יהפוך בית הטרמינל הישן שברובע השדה המפונה, למתחם השכרת משרדים עבור חברות הייטק ● משרד הכלכלה אישר תקציב בגובה 2.9 מיליון ₪ השתתפות בפרויקט שעלותו מוערכת ב-14.5 מיליון שקלים
בניין הטרמינל בשדה  המפונה משנה ייעוד
בקרוב משרדי הייטק וחדשנות בלב העיר. בניין הטרמינל ● צילום: רותם נועם

בעיריית אילת ובחכ"א רצו מאוד לראות את בית הטרמינל הישן שברובע השדה המפונה משתלב באווירת האירועים והתרבות שמבקשים לשוות לפארק הטרמינל. בתחילה דובר כי במקום יוקם בית עבור תיאטרון אלעד, בהמשך נבחן החיבור מול בית הספר למוסיקה רימון, אלא שככל שהעמיקו המתכננים במבנה הוותיק, הם נתקלו בקשיים מהותיים להסב אותו לבניין המאכלס פעילות תרבות ומופעים. בין היתר אותרו קשיי אקוסטיקה, תקרות נמוכות וקושי תכנוני לייצר במקום אולם עם הושבה. "ניסינו לעשות פרוגרמות שונות אבל נתקלנו בקשיי קונסטרוקציה", הסבירה השבוע ל'ערב ערב באילת' עו"ד גל הפנר האחראית על הפרויקט מטעם חכ"א.
אגב, בעירייה לא זנחו את הפן התרבותי, ובמקום בית הטרמינל, הוקצה בשטח השדה מקום המיועד עבור מרכז אמנויות הבמה, שייבנה ממכולות ושתכננו מצוי כיום בשלבים מתקדמים.

 

כבר יש שוכרים


בית הטרמינל, חיפש לעצמו ייעוד חדש, ומצא אותו בדמות מבנה חדשנות, שייתן לדברי הפנר, מענה, לנושא גיוון מקורות תעסוקה וקידום תחום ההיי טק באילת. הרעיון הוא להפוך את המבנה למתחם משרדים מגוון, שיועבר במכרז לניהולה של חברת ניהול בדומה ל- WEWORK שתוכל לנהל את שכירויות המשנה של המתחם לעסקים שיעמדו בקריטריונים של הייטק וחדשנות. המתחם עצמו יכלול מגוון של משרדים אישיים, חדרי ישיבות וחללי עבודה שיתופיים. "במסגרת הקול קורא הכנו תכנית עסקית מלאה למתחם", מסבירה הפנה, "יועץ תוכן שמלווה את הפרויקט בחן את הביקושים והכין תוכנית ואפילו הצגנו התחייבויות של חברות שכבר התחייבו לשכור שם".

 

לא נמצא מתאים לפעילות תרבות. תערוכה בבניין הטרמינל  ● צילום: דוברות עיריית אילת

 

חלק מהתחייבויות הממשלה לאילת


מי שהוביל את התהליך מול משרד הכלכלה והתעשייה היה האגף לפיתוח יזמות כלכלית בעיריית אילת, בראשותה של מרלן רוזנפלד, כאשר את הקול הקורא שהוציא המשרד הובילה חכ"א כזרוע ביצועית של עיריית אילת. המיזם כולו נולד בחסותה של החלטת הממשלה 4662 מ-4.8.19, תחת השם "תוכנית רב שנתית לפיתו אילת וחבל אילות", שהקצתה בסעיף 6 ד' שלה, סכום של 4 מיליון שקל עבור הקמת מבנה עבור הייטק. כסף זה אמור היה לעבור לאילת כבר ב-2021 בכפוף להצגת תוכנית כלכלית שתראה כי הוא בר קיימא.  
כאמור, אישר המשרד את תקרת הסיוע המותרת בגובה 20% מהפרויקט, המעמידה אותו על סך של 2.9 מיליון שקל מתוך 14.5 שהסבת המבנה צפויה לעלות, אך בעיריית אילת לא מרוצים מהסכום שאושר, שכן בקשה שלהם לאישור תקציב בלתי צפוי בגובה 1.45 מיליון שקל נדחתה. בקשה לאישור סכום נוסף בגובה 3 מיליון שקל שהתבקש בעבור תכנון המבנה גם כן נדחתה. חברת גדיש המנהלת עבור חכ"א את התכנון, ערערה על החלטת המשרד והיא ממתינה כעת לתשובת המשרד בערעור. 
בכל מקרה, בונים בחכ"א על סכום של 4.5 מיליון שקל שיגיעו מהאיחוד האירופי, במסגרת קול קורא בו זכתה אילת בעבור פרויקטים הקשורים בחידוש מערכות באופן יעיל אנרגטית לצד קידום חדשנות. 40% מהסכום יינטל כהלוואה והיתרה תגיע מתקציב העירייה. בשלב זה נמצא המבנה בהליך של תכנון מפורט, טרם הגשת בקשה להוצאת היתר עבודה.


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת