ייצוגית נגד פתאל: מציגה את מלונותיה בדרגת 5 כוכבים פלוס שלא כדין

מאת: רותם נועם ● צילום: Depositphoto ● 3/2/2023 05:07 ● ערב ערב 3105
בקשה להכרה כתביעה ייצוגית הוגשה לאחרונה כנגד רשת פתאל אחזקות, בטענה כי היא מטעה את הציבור כאשר היא מציגה את מלונותיה בהתאם לשיטת הכיכוב וזאת מבלי שיש לבתי המלון הללו דירוג כזה
ייצוגית נגד פתאל:  מציגה את מלונותיה בדרגת 5  כוכבים פלוס שלא כדין
מלונות הרשת באילת מוצגים כבעלי חמישה כוכבים פלוס. מלון הרודס אילת
תגיות:

בכתב הבקשה שהוגש בנובמבר 2022, טוען התובע הייצוגי, כי רשת פתאל מציגה מלונות שונים ברשת כבעלי דרוג של חמישה כוכבים, בשעה שהם אינם מופיעים ברשימת המלונות המכוכבים שמפרסם משרד התיירות. בין ששת המלונות לגביהם נטענת ההטעיה, שלושה מלונות מאילת: מלונות הרודס בוטיק אילת, הרודס פאלאס אילת והרודס ויטאליס אילת, לגביהם נטען כי הם מוצגים "ברמה של חמישה כוכבים פלוס על פי דרוג המלונות הרשמי של משרד התיירות הישראלי", זאת בשעה שבמשרד התיירות מאשרים כי מלונות אלה לא נמצאים ברשימת המלונות הזכאים לשייך לעצמם את דירוג הכוכבים.

 

שיטת הכוכבים חזרה אך וולונטרית 


וזאת יש לדעת. שיטת דרוג הכוכבים הנה שיטת דרוג בינלאומית מוכרת הפועלת על פי סטנדרטים וקריטריונים קבועים והיא אומצה בישראל כבשאר מדינות האיחוד האירופי. שיטת הדרוג האירופאית הפכה לשיטה הרשמית בישראל כבר בשנת 2013 לאחר שנים ארוכות בהן לא היה הנושא מוסדר והדבר הוביל להעדר אחידות באופן הצגת המלונות, כך שכל מלון הציג עצמו כראות עיניו, אך לא יכל לעשות שימוש בדירוג הכוכבים. החל מ-2013 נקבע כי שיטת הדרוג האירופאית Hotelstars, תיושם בישראל, אך על בסיס וולונטרי, כלומר רק מלון שירצה בכך ויגיש בקשה מתאימה למשרד התיירות יוכל לקבל דירוג, לא לפני שזכה לביקור של בודק מטעם המשרד, ולאחר קבלת האישור, יוכל לככב עצמו בהתאם. הדרוג הנו לשלוש שנים וניתן לחידוש בכפוף לבדיקה חוזרת. 

 

"המלון לא עמד בסטנדרט”


התובע טוען בתביעתו כי בעבר התארח במלון הרשת לאונרדו פלאזה ירושלים שמוצג באתר החברה כבעל חמישה כוכבים והופתע לגלות כי מלון זה, כמו חמישה נוספים לפחות, אינם נמצאים ברשימת בתי המלון הזכאים לדרג עצם בכוכבים על פי הרשימה של משרד התיירות. התובע אף טוען כי המלון בו ביקר בירושלים אינו עומד בקריטריונים של מלו וחמישה כוכבים. "התובע יטען כי הנתבעת עושה שימוש בכך שדירוג חמישה כוכבים לבית מלון נתפס ציבורית כדירוג יוקרתי ומפואר, עבורו הצרכן מוכן לשלם מחיר גבוה בהשוואה למלונות אחרים שאינם מתהדרים בדרגת חמישה כוכבים...באופן זה מצליחה הנתבעת לגבות מחיר יקר יותר עבור המלון... בשיעור המוערך על ידי הנתבע בכ-20%".

 

עבירה חוזרת?


לטענת התובע התנהלות פתאל פסולה וחמורה במיוחד שכן בעבר אושרה כנגדה תובענה ייצוגית בעילה דומה, כאשר אז נטלה על עצמה פתאל התחייבויות במסגרת הסכם פשרה עליו חתמה, לקיים את התקנות בנושא כיכוב מלונות של משרד התיירות, "ברי איפה כי המדובר בנושא המוכר היטב למשיבה...והיא מודעת היטב להשלכות של מעשיה ולנזקים שהיא גורמת, אולם חרף זאת בוחרת שוב ושוב להפר את הדין בעניין זה בדיוק, כפי הנראה משום שהדבר משלתם לה", נטען.
התובע כלל בקבוצת הנפגעים את כל מי שהתארח במלונות פתאל שהוצגו כנושאי חמישה כוכבים פלוס על פי הדרוג הרשמי של משרד התיירות, מבלי שהיה למלונות אלו דרוג בתוקף בתקופה שבין דצמבר 2016 ועד למועד ההכרעה הסופי בתביעה. את סכומה אמד בלמעלה מ-2.5 מיליון שקל. טרם הוגשה תגובה בבקשה.  
32189-11-22


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש