אלמוג מסועף מוליד צרורות ורדרדות של ביצים וזרע. אלמוגים הם בעלי חיים, וכך הם מתרבים ויוצרים דורות חדשים של אלמוגים תינוקות. בדרך כלל, באותו זמן בדיוק, אלפי אלמוגים ממין מסוים לאורך מאות קילומטרים של השונית מתרבים על ידי השרצת צרורות ביצים וזירעונים לים הפתוח. צרורות אלו ייגרמו על ידי הזרמים, יתערבבו במים, עד שלבסוף יפגשו בגפרור - זרע יפרה ביצית וייווצרו חיים חדשים. עם זאת, להצליח לתפוס שרצת אלמוגים בעדשת המצלמה היא עסק מסובך, שכן התהליך קורה בדרך כלל רק פעם בשנה בחודש מסוים בשנה, בלילה ספציפי של החודש, ובשעה מסוימת של הלילה לחלון זמן קצר מאוד של דקות ספורות.
התמונה שצילם שלזינגר, היא חלק מפרויקט מדעי-תיעודי מתמשך המתעד את חיי הלילה ואת תופעות הרבייה הייחודיות של אלמוגים ותושבים אחרים של שונית האלמוגים בים האדום.
שלזינגר מספר על הצילום הזוכה: "ביליתי כ-300 לילות מתחת למים בשנים האחרונות במהלך עונת הרבייה העיקרית של אלמוגים ובעלי חיים אחרים הקשורים לשונית בשנורקלינג וצלילה חופשית במשך שעות מדי לילה כדי לתעד את ההתנהגות הלילית ולבנות לוח שנה של רבייה של אלמוגים ושונית אלמוגים אחרים תושבים." את הצילום צילם במסגרת עבודתו כחוקר במוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט ובביה"ס לזואולוגיה של אוניברסיטת תל אביב והמכון הבין-אוניברסיטאי למדעי הים באילת. רביית אלמוגים הוא אחד הנושאים הנחקרים על ידו. על הפרויקט הנוכחי עובד שלזינגר מאז 2015, כאשר את התמונה הזוכה צילם ב-2019, "לקחו מספר שנים בטרם עליתי על המועד שבו האלמוג שצילמתי מבצע את הליך הרבייה". במהלך המחקר שביצע בשונית אילת, גילה שלזינגר את בעיית הסנכרון בהליך הרבייתי של השונית, הליך שאמור להיות מתוזמן לדקה ספציפית שבה הזרעים והביציות אמורים להשתחרר בסנירגיה, אלא שמשום מה ישנו שיבוש בתזמונים שמעקר את הליך הרבייה ופוגע ביכולתה של השונית לשרוד.
תחרות אושן ארט נערכת כבר 11 שנים והיא מאורגנת על ידי אתר Underwater Photography Guide. לתחרות הוגשו אלפי תמונות מ-96 מדינות והיא כללה 14 קטגוריות שונות בהן: צילום בזווית רחבה, מאקרו, צילום בטלפון (קטגוריה חדשה), התנהגות בעלי חיים בים (הקטגוריה בה זכה שלזינגר במקום השלישי), פורטרט, שימור תת-ימי, אמנות תת-ימית ועוד.
במקום הראשון הכללי זכתה התמונה 'אמא תמנונה' (Octopus Mother). תמונה זו, שצולמה בפאלם ביץ', פלורידה על ידי קאט ג'ואו Kat Zhou)), מתארת את הימים האחרונים והמרירים המתוקים בין אם תמנון לילדיה לפני מותה מזקנה. הצלמת עקבה אחר התמנונה במשך שלושה שבועות עד שהצליחה לצלם את התמונה.
תמונה נוספת שהצליחה לספר סיפור שלם וזכתה במקום שני בקטגוריית "שימור תת-ימי" היא "טובע בתוך מים", שצילמה קרולין פאוור בהונדורס. בתצלום נצפה צב ים צעיר (אבקוע) שוחה בקושי רב לצד כמות רבה של פסולת שמקיפה אותו.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת