למעלה משלושה חודשים שדיירי שכונת דגנית בעיר חיים באתר בנייה על כל המשתמע מכך. זה מה שקורה כשתאגיד המים עין נטפים יוצא בעבודת תשתית נרחבת, שאיך לומר בזהירות, לא נוחה ובטח שלא עושה טוב בחודשים האחרונים, לדיירים שגרים בסביבה. אבל עם תשתיות אי אפשר להתווכח וכשצריך להחליף צנרת פנימית ולהרים חצי שכונה, ברור שלתושבים זה יהיה לגמרי לא נוח בלשון המעטה. אלא שכבר מתחילת העבודות במקום טענו הדיירים לכך, שעם כל הכבוד לעבודות ולמורכבות, דברים לא מתנהלים כשורה. שלושה חודשים עברו מאז כתבנו על טענות הדיירים ועל הליקויים במקום והשבוע, כך נדמה, ככל שהעבודות מתקדמות גם הבלאגן במקום גובר.
3 חודשים ולא רואים את הסוף
מי שיגיע לרחבת מרכז החנויות יבין עם אילו קשיים הדיירים צריכים לחיות כאן ביום יום. כבישים שנפתחו לטובת הנחת צנרת ועדיין לא נסגרו, מדרכות שהורמו לגמרי בשבילים צרים והנגישות בלתי אפשרית, לבנים משתלבות שכבר לא משתלבות ומסכנות את שלום העוברים והשבים ועדיין לא דיברנו על החנייה הגדולה בשכונה, ששליש ממנה נתחם והפך למחסן ציודים וסחורות של הקבלן המבצע את העבודה במקום. "אז חנייה כמעט ואין לנו", אומרת השבוע בכעס דיירת במקום, "אבל זה ניחא. אנחנו צריכים לחיות בתוהו ובבוהו עם טרקטורים ומשאיות שעוברות פה בכל רגע נתון ומסכנות את הילדים בשכונה". דיירים שמתגוררים בשכונה ומבינים בענייני בנייה מבהירים השבוע שיש לעבוד בשכונה ויש להחריב שכונה. "זו לא צורה של עבודה ושאף אחד לא יספר לי אחרת", אומר השבוע בכעס דייר בשכונה. "אם פותחים מדרכה חייבים לסדר אותה ולסגור אותה גם אם זה אומר שבהמשך יפתחו אותה שוב. פה מישהו מחפש חיים קלים, פותח את המדרכה ומשאיר ככה, כי מה איכפת לו שאנשים יסכנו את עצמם. הנחייה ברורה בנושא עבודות בשכונה אומרת שאסור להפריע לחיים של הדיירים. תראי בעצמך מה קורה כאן. איך אפשר לחיות ככה. יש בשכונה דייר נכה על כסא גלגלים. הוא לא יכול לצאת לשום מקום. בעבודות כאלו לא סוגרים שליש חנייה לנוחיות הקבלן. מוצאים מקום אחר אותו הופכים למחסן הגדול שלו, אבל כאן למישהו היה חשוב מאוד לדאוג לנוחיות של הקבלן, גם אם זה בא על חשבון הנוחיות של הדיירים. סגרו שליש חנייה לטובת מחסן של הקבלן. הוא שם כאן את כל הכלים, החומרים ולמרות כל השטח הזה, יש זליגה בלתי פוסקת של חומרים החוצה", הוא אומר ולראיה ערימת חול וערימת לבנים ממוקמות מחוץ לשטח התחום ותופסות עוד מקומות חנייה שגם כך חסרים כאן.

"ככה לא מחליפים תשתיות"
"שלושה חודשים עברו ואף אחד לא טרח אפילו להציב במקום שלט כנדרש שמעדכן מה נעשה בשכונה, מי הקבלן המבצע ומה תאריך היעד לסיום העבודות, אנחנו אמורים לנחש הכל", כועסת דיירת השכונה שלוקחת אותי למגרש המשחקים במרכז השכונה, שגם הוא כבר הפך למחסן חלקי של חומרים. "יש כאן ילדים קטנים שמשחקים, למה לשים גם כאן חומרי בנייה?", אומר דייר השכונה. "התחושה היא שאין שום סדר בעבודה. מישהו פותח מדרכה ולא סוגר, אחר פותח כביש, ממש חוסר סדר מוחלט. הם דיברו בתחילת הדרך על עבודה של חצי שנה, כמו שהדברים נראים בשטח העבודה רחוקה מלהסתיים בזמן. את מתקשרת למוקד העירוני ומתלוננת על מפגעים הם בכלל לא עונים, אלא מפנים אותך ישירות לעין נטפים. כאן כבר יש נציג של עין נטפים שאמור לתת מענה, אבל באמת מה הוא כבר יכול לעשות? עם כל הכבוד לזה שמדובר בעבודות של תאגיד המים, עירייה לא יכולה שלא לפקח ולא להיות אחראית מלמעלה. אם תושב מתלונן שמשהו לא בסדר, מחובתה של העירייה לבדוק, אבל לכולם נוח להחליק דברים ולהעביר הלאה. הבלאגן שנעשה כאן לא תקין ולא מקובל. תביאי לשטח כל קבלן הוא יגיד לך שככה לא מחליפים תשתיות. הגיע הזמן שמישהו בעירייה יתעורר וישלח לכאן את האנשים הנכונים שיפקחו על העבודות".
"לא בלגאן ולא כאוס"
"ראשית הרשי לדחות את ביטוייך כגון בלאגן וכאוס", הגיבה השבוע מנכ"לית תאגיד המים עין נטפים בעניין התלונות על דרך ביצוע העבודות בשכונת דגנית. "עין נטפים מבצעת עבודת תשתית נרחבת במתחם פטיו דגנית, בתוך שכונה פעילה, בה שבילים צרים, עם מכוניות נוסעות, אזורי חנייה וחיים תוססים. אנו מבינים את הקושי של התושבים להתנהל באתר בנייה ועושים מאמצים כדי לצמצם את ההפרעות לציבור ככל שאפשר. אנו גם קשובים לפניות התושבים (כך למשל בעניין המים החמים) ומנסים למצוא וליישם פיתרונות לבעיות שעולות מהשטח. התאגיד העמיד לרשות התושבים איש קשר ישיר, מר רוני בן שושן, אליו ניתן לפנות בכל בעיה. רוני פתח קבוצת ווטסאפ ומעדכן בכל הקורה. מודעות בדבר העבודה, משכה ופרטי הקשר של מר בן שושן נתלו בשכונה כשבועיים לפני תחילת העבודה. גם נושא הבטיחות מטופל והתעלות /בורות מגודרים כנדרש.
את הפרויקט מלווה יועץ בטיחות שעורך סיורים וביקורת באתר. ככל שיש בעייה נקודתית, יש להפנותה לאיש הקשר כאמור.
לעניין השילוט, אכן, בטעות לא הוצב שלט כנדרש והעניין יתוקן בימים הקרובים.
בעת ביצוע עבודות בשכונות וותיקות התאגיד נתקל לא אחת בבעיות בלתי צפויות (כמו קריסת קורות תמך ישנות) ונותן מענה שלעיתים מאריך את תקופת הביצוע. יחד עם זאת, בגלל המודעות לצרכי התושבים והקושי שלהם אנו משתדלים לתגבר צוותי עבודה כניתן ולהקל על ההתנהלות היום יומית. כולי תקווה שבקרוב יהנו התושבים מתשתית מים וביוב חדשה, אמינה וטובה".
על התמונות של הכבישים הפתוחים ומראה העבודה בשטח אמרה סלטי: "זה לא בורות /תעלות. זה שטח עבודה לא מרוצף. לפני שמרצפים ממתינים לתוצאות בדיקות שהצנרת תקינה ועומדת בדרישות התקן. בזמן הזה מכסים בעפר. לעין מהצד נראה שלא עובדים שם".
בעניין עודפי העפר שהונחו בגן השעשועים הבטיחה מנכ"לית תאגיד המים כי אלו יפונו.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת