מה יהיה עם הדואר באילת?

מאת: מירב לוי דיאמנט ● צילום: מירב לוי דיאמנט ● 29/6/2023 17:43 ● ערב ערב 3126
אחרי שבחברת דואר ישראל הציגו באילת תצוגת נפל של יכולת הקמת סניפים בזכיינות, ולאחר שגם הסניף בסופר צאלים נסגר, ממשיכה חברת דואר ישראל לחתום על תצוגת נפל בשירות ● בשם ההתייעלות מקפידים בחברה שלא למצוא עובדים חדשים תחת אלו שעוזבים, כך שנכון להיום, מחסור בכוח אדם גורם לצמצום בשעות הפעילות של הסניף היחיד הפועל בעיר ● הוסיפו לכך ארבעה אשנבים פעילים במקרה הטוב, לעומת עשרה בעבר, דואר שמחולק בשכונות פעם בשלושה ימים, לעומת פעם ביום, וגם זה עומד להשתנות לפעם בארבעה ימים ועדיין לא דיברנו על מנהלת סניף דואר אילת, קרין ענקרי, שבחרה לעזוב את הסירה הטובעת מסיבות אישיות ● אז מה הפלא שתושבים רבים מנסים לוותר על התענוג, אלא שלפעמים ההגעה לסניף הדואר היא בגדר חובה ● ולמרות כל אלו, בדואר ישראל עדיין ממשיכים לטעון: ''אנחנו עושים כל מאמץ לתגבר ולהרחיב את השירותים הניתנים בבית הדואר בעיר'' ● ובמשרד התקשורת, שם מנהלים מלחמה ברמה הארצית מול חברת דואר ישראל, מבהירים: ''השר מעוניין למקד את החברה בשיפור השירות לציבור ובעיקר בפריפריה”
מה יהיה עם הדואר באילת?
תורי ענק בסניף הדואר היחידי באילת

נדמה שסאגת סניף הדואר האחד והיחיד שנותר באילת לפליטה ואמור לשרת כ-55 אלף תושבים באילת ועוד אלפי אורחים המבקרים בה, לא יורדת מסדר היום. אלא שלצד כל הטענות שלא מפסיקות להישמע ואף הגיעו אל שולחנו של שר התקשורת הקודם, במכתב זועם ששלח ראש העירייה אלי לנקרי, עדיין נדמה שלא חברת דואר ישראל ולא משרד התקשורת, מצליחים להבין עד כמה המצב חמור באילת כשהתושבים בה לא מצליחים לממש את זכותם לקבל שירותי דואר מסודרים כדת וכדין.
במרוצת השנים האחרונות נעשו כבר לא פחות משבעה ניסיונות להקים באילת סניפי דואר בזכיינות, אלא שפעם אחר פעם הוכיחה את עצמה השיטה ככישלון באילת. הזכיינים שהבינו, שעם כל הרצון, אין כאן הצדקה כלכלית לעבודה הקשה מצדם, סגרו פעם אחר פעם. כך קרה שלפני קצת מעל לשנה החליטו בחברת דואר ישראל לשנות את השיטה והלכו על רעיון חדש של סניף דואר בתוך עסק פעיל. שני סניפי דואר חדשים הוקמו באילת בשיטה הזו. בעוד שסניף הדואר באזור התעשייה שאמור היה לפעול בחנות לומדעת הספיק לפעול ימים אחדים לפני השריפה שכילתה את המקום, בסניף שבסופר צאלים דווקא יצא הסניף לדרך. אלא שבעיה חמורה של כוח אדם והעובדה כי בדואר ישראל לא ממש ניסו לעזור לזכיין למצוא פתרונות כוח אדם חליפיים, גרמו גם לו לומר תודה אבל לא תודה ושוב נסגר באילת סניף של זכיינות.

 

ושוב נותרנו עם סניף אחד


אלא שבכל פעם שבדואר ישראל מנסים לחסוך בשם ההתייעלות, מי שנפגעים הם תושבי אילת. זה בדיוק מה שקרה במרוצת השנים האחרונות כשלצד פיטורי שורה של עובדי דואר וותיקים בעיר, לצד עידוד עזיבה של עובדים וותיקים על מנת לחסוך בעלויות, לא מיהרו בחברת הדואר לקלוט עובדים חדשים. כך קרה שבכל המחלקות נרשם צימצום משמעותי בכוח האדם. אם לפני ארבע שנים היו בדואר סניף אילת 10 אשנבים פעילים, הרי שהיום, במקרה הטוב, תמצאו 4 אשנבים פעילים. אם לא די בכך, כדי לחסוך בעלויות צימצמו בדואר ישראל את שעות וימי הפעילות של הדואר. אם עד לפני מספר חודשים פעל סניף אילת גם בימי שישי, הרי שכיום הסניף סגור. אם רק לפני כמה חודשים היה הסניף פעיל שלוש פעמים בשבוע, בימים א', ג' ה' עד השעה 20:00 הרי שכיום הוא פעיל רק עד השעה 18:00 והכל בשם החיסכון והייעול עבור חברת דואר ישראל, שלא חושבת באותה נשימה על תושבי אילת שיוצאים נפגעים. ואם נדמה היה לכם שרק לפני מספר שנים הייתם מקבלים דואר לתיבת הדואר הביתית שלכם בכל יום מחדש, אתם לא טועים. גם במקרה הזה, צימצום משמעותי בכמות הדוורים ואגב כך, הגדלת אזורי החלוקה לכל דואר בעיר, הפכו את ימי החלוקה לכל אזור לתדירות של פעם בשלושה ימים וגם זה הולך להשתנות כבר בקרוב לפעם בארבעה ימים. ככה זה כשהעיר גדלה מצד אחד, אבל כמות הדוורים רק יורדת. לא כי אין מי שרוצה לעבוד, אלא בעיקר כי בדואר ישראל לא רואים שום צורך לקלוט עובדים חדשים אם הציבור פשוט יכול להמתין.מירב

 

התור הענק של הפטורים מתור


לנוכח כל אלו אין פלא שכל עוד הדבר תלוי בתושבים, הם מצדם מנסים להגיע לסניף הדואר כמה שפחות, אלא שלפעמים המשימה היא בגדר מאסט. "ואז אנחנו סובלים", מספרת רונית (השם המלא שמור במערכת), שמקבלת את קצבת הביטוח הלאומי שלה בדואר ונאלצת לעבור את הסיוט בכל חודש מחדש. בעקבות המצב החמור, החלו תושבי אילת רבים לגייס לטובת איסוף הדואר חברי משפחיה הנהנים מתעודת פטור מתור, אלא שמאז סגירת סניף הזכיינות, גם התור של פטורי  התור הפך בשל כך ללא הגיוני, "אתה יכול להגיע עם תעודת פטור מתור ולגלות שאתה במקום ה-26 מבין בעלי הפטורים", מספר איציק, קשיש בן 92 שנדרש להוציא דברי דואר לבית העסק המשפחתי שלו, "בגילי אני לא יכול לחכות כל כך הרבה ונאלץ לוותר ורבים כמותי נפגעים בשל כך".
אבי, תושב אילת וותיק, שמודה כי הוא מבין איך משלמים את התשלומים לחברות השונות באינטרנט, מקפיד להגיע לדואר כדי לשלם את חובותיו. "זה הפך לסיוט של ממש. תורים, ריבים, ויכוחים, בדואר ישראל כנראה לא מצליחים להבין שאין לנו, תושבי אילת שום ברירה אחרת אלא להגיע לסניף האחד והיחיד שפועל בעיר ורק כאן לקבל שירות. אם במרכז את יכולה לבחור בין סניף כזה לסניף אחר, או במקרה הכי גרוע לנסוע לסניף הדואר של העיר השכונה, כאן אין לנו את הפריבליגיה הזו ואנחנו סובלים. סובלים, צועקים אבל אף אחד לא שומע אותנו, כי למי באמת איכפת. הדואר מנסה להתייעל אבל זה בא על חשבוננו. משרד התקשורת שאמור לראות את כל המחדלים האלו לא ממש מתרגש. אז נכון שמידי פעם יש כותרות בעיתון וחברת הדואר חוטפת בראש, אבל כלום לא יוצא מזה. אני רוצה לראות את שר התקשורת מגיע לאילת ומחכה בתור, נרכאה מה אז יהיה לו להגיד".

מדואר ישראל נמסר: "בימים הקרובים נפרסם מכרז חדש ומשופר לפתיחת סוכנות נוספת בעיר, זאת לאחר שניסיונות קודמים לאיתור זכיין בחודשיים האחרונים לא צלחו. אנחנו עושים כל מאמץ לתגבר ולהרחיב את השירותים הניתנים בבית הדואר בעיר, באופן שמאפשר עמידה בעומסים עד לפתיחת הסוכנות החדשה.”

מדוברות משרד התקשורת נמסר בהקשר לטענות המועלות בכתבה: "נוכח תלונות רבות מכל רחבי הארץ, ובפרט מאזורים פריפריאליים, על רמת שירות בלתי משביעת רצון של חברת הדואר, לרבות סגירת יחידות דואר רבות, שר התקשורת בוחן לבצע תיקון ברישיונות של חברת הדואר, באופן בו כל סגירת יחידת דואר תהיה טעונה אישור שלו מראש. כמו כן, השר מעוניין למקד את החברה בשיפור השירות לציבור ובעיקר בפריפריה".


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש