למרות שאילת היא עיר ים לכל דבר, רק 12 ק"מ של חוף יש לעיר הכי מדברית בארץ להציע לכם. לא הרבה, אבל ברמה, וכבר קבעו חכמים שהאורך לא תמיד קובע, ובמקרה של אילת, אלו הם היופי, האווירה המיוחדת והסדר, שהופכים את חופי אילת לאטרקטיביים, ולמעשה לאטרקציה מספר אחת בשלה אתם שבים אלינו מידי שנה. ועדיין לא דיברנו על הטמפרטורות החמות במרבית ימות השנה ועל הים השטוח והנוח שמאפשר רחצה רוב השנה, כן, גם בחורף.
הכי מתאימים לילדים
אם אתם מחפשים חופים ידידותיים לילדים, כאלו בהם הכניסה למים קלה ונוחה, החול חלק ואין חשש שכף רגלם של הקטנטנים תפגוש קיפוד טועה, מומלץ לכם להתמקד בקו החופים הצפוני (מ'מול הים' מזרחה לכיוון ירדן), לאורכו גם ממוקמות תחנות ההצלה של חופי אילת (ראו פירוט בהמשך). החול בחופים אלו, רך לפחות בשלב הכניסה, אין כאן אלמוגים בקרבת החוף ואגב כך גם לא קיפודים. בכל החופים הללו תמצאו מקלחות. על קו החופים הדרומיים נוחים לילדים- חוף הדקל (חינם) וחוף ריף הדולפינים (חוף בתשלום). כאן לא רק תמצאו שירותי חוף נוחים וסופר נקיים אלא גם תוכלו ליהנות עם הילדים ממופע האכלת דולפינים בחינם בשעות ההאכלה.
הכי מתאימים לדתיים
בעיריית אילת חשבו זה מכבר על האוכלוסייה הדתית והקימו לפני מספר שנים את חוף הדתיים בפאתי קו החוף הצפוני- מזרחי (צמוד לחוף הזהב). בנקודה הנושקת לגבול הירדני ממוקמים שני חופים תחומים, האחד מיועד לנשים, השני לגברים, לכאן מוזמנת האוכלוסייה הדתית במהלך השבוע אגב הפרדה מושלמת. במקום שירותי חוף ומקלחות ועמדת הצלה. גם מי שאינו דתי מוזמן להיכנס לחופים, בשמירה על הפרדה גברים - נשים. לא תמצאו במקום שירותי מזנון. בשבתות פתוח המקום לכולם ללא הפרדה.
הכי מתאימים לספורט ימי
מחפשים אקשן ימי? מעדיפים את החופים בהם תוכלו להשכיר סירות, לצנוח, לקייק או לעסוק בשלל אפשרויות ספורט ימיות? את כל אלו תמצאו בחופים קיסוסקי (ראו מודעה+קופון) הנושק לקניון 'מול הים' מדרום, בחוף חנניה הנושק לחוף מלון 'לאונרדו פלאז'ה', בחוף חברת חשמל תמצאו את 'חשמל על הגל' ובחוף השכרת הסירות, בתחתית מלון ה'רויאל ביץ'. האפשרויות מגוונות וההנאה מובטחת. שימו לב, במקומות אלו הרחצה אינה מומלצת בשל כניסה ויציאה של הסירות. חוף הגולשים של אילת (גולשי רוח, קייט וסאפ) ממוקם בחוף מיקונוס בסמוך למלון אורכידאה ריף.
החופים הכי טעימים
ברוב המוחלט של חופי אילת תמצאו שירותי מזנון והסעדה. אלא שבחלק מהחופים תמצאו מסעדה לכל דבר שאת מטעמיה לא תשכחו לאורך זמן. כזה הוא למשל חוף ברביץ' (ראו מודעה+קופון) הדרומי, שמציע תפריט עשיר וטעים במיוחד, החל מארוחת בוקר טעימה ועשירה ועד למיני בשרים ופירות ים. בחוף הדרומי, מול מלון אורכידאה הריף שוכן חוף מיקונוס, בו תוכלו ליהנות מלבד מחוף מוסדר עם מיטות שיזוף וכסאות ים, גם ממבחר משקאות ומזון, בירות ואלכוהול, פירות טריים פלטות ונשנושים טעימים. המסעדה של חוף ריף הדולפינים תפנק אתכם בשלל מטעמים ושייקים ואפילו בארוחות שישי מהנות וטעימות במיוחד. במסעדה של חוף הויליג' האוכל טעים, טרי ומומלץ, כך גם בחוף הדקל ובחוף הניין ביץ', וכן במסעדת החוף החדשה בחוף נפטון – טולום ביץ'. תלקקו את האצבעות במטבח שפתוח החל משעות הבוקר ועד החשיכה. לאורך הטיילת פזורות אף כן מסעדות וחנויות מזון. בחופים הללו אתם בהחלט מסודרים בכל הנוגע לאוכל. רעבים מכאן לא תצאו.
החופים הכי רומנטיים
רומנטיקה היא כמובן עניין של טעם, ובינינו לא משנה לאילו מבין חופי אילת תגיעו בשעות החשיכה, עם שמיכה, בקבוק יין וסלסלת מטעמים, תגלו שכל החופים רומנטיים ומהנים.
ובכל זאת, הרומנטיים ביותר על פי בחירת המערכת, הם חוף הברביץ'(ראו מודעה+קופון), שם תוכלו לשבת בשולחן על הגשר הנכנס אל תוך המים וליהנות לא רק מאוכל טוב, אלא בעיקר מהשקט ומאווירה מיוחדת וחוף ציון, שלמרגלות קניון מול הים. רומנטי ושקט במיוחד בערב הוא חוף 'מפרץ השמש', לכאן הפיתוח הסביבתי עדיין לא הגיע. את פניכם יקבל חוף ים בתולי, נקי ושומם, כשמצד אחד אורות העיר אילת ומצד שני אורות העיר עקבה בירדן. חוויה מושלמת.
המותאמים לבעלי מוגבלויות
חוף רימונים / ניין ביץ' - עם חניה נגישה מאחורי מרכז פנינת אילת ורצף דרך סלולה עד קו המים, כיסא ציפה נגיש וזמין בסככת ההצלה ומקלחת ושירותים (במסעדה) מונגשים.
חוף מוריה - שעל אף שאינו מאפשר גישה רציפה לאנשים המתניידים בכיסא גלגלים, לא מהחוף ולא מהטיילת, הוא עדיין חוף עם חניה נגישה ליד שוק הרוכלים, כניסה דרך מדרגות מהטיילת או דרך מסעדת ממן, שירותים נגישים הקרובים לשוק הרוכלים וכיסא ציפה שניתן לבקש מסוכת המציל.
חוף השחפים - מהחניה אל החוף יש טיילת רחבה. הכניסה אל החוף היא מסוף מלון דן, תחילת מלון הרודס, יש שביל גישה מאבן משתלבת מדן ועד סוף החוף, עד 5 מ' מקו המים. חמש חניות נגישות בין הרודס לדן. בחוף ניתן השירות של כיסא צף, המצילים מעוניינים לתת שירות ועזרה. אפשר לבקש מהמצילים שטיח לפריסה משביל האבן עד לקו המים. יש שירותים נגישים בקרבת מקום.
חוף קמפינג מפרץ השמש - חוף לא לרחצה, אבל עם חניה נגישה הקרובה לחוף, גישה נגישה בשבילים ברוחב כמטר עד לשולחנות הקמפינג ולגריל המצויים 5 מ' מקו החוף. החוף עצמו נגיש עם מקומות ישיבה מוצלים ושולחנות נגישים, אך אין בו שירותים כלל.
החוף הנפרד (הדתיים) - אין גישה מהחניה אל קו המים, אין שירותים נגישים, אין כיסא ציפה, המרחק מהחניה לקו המים - 25 מ' בדרך חולית.
שמורת טבע חוף האלמוגים - גישה לבעלי מוגבלות, עד לגשרים שמובילים למים.
למידע נוסף: פייסבוק: נגישות ישראל - מרחב אילת וערבה www.aisrael.org
רשימת החופים מדרום לצפון:
חוף מלון הנסיכה, חוף סנובה, חוף המגדלור, חוף האוניברסיטה הימית, חוף שמורת אלמוגים, חוף ברביץ', חוף אקווה ספורט, חוף מיקונוס, חוף הויליג', חוף המרינה, חוף קצא"א, ריף הדולפינים, חוף הדקל, החוף של מוש, חוף חברת חשמל וחוף קיסוסקי.
רשימת החופים ממערב למזרח
(מקניון מול הים ועד לגבול הירדני):
חוף ציון, חוף מאווי, חוף ניין ביץ', חוף טולום, חוף מלון רימונים, חוף מלון לאונרדו פלאז'ה, חוף ממן, חוף חנניה, המרינה העירונית, חוף הילטון, חוף המרכז לחינוך ימי, חוף השכרת סירות וספורט ימי, חוף הרויאל ביץ', חוף מיקה, חוף מלון דן, חוף הרודס (השחפים), חוף מפרץ השמש וחוף הדתיים, ושניים אחרונים ובתוליים - חוף רוקסא וחוף ערדג הנושק לגבול ירדן.
איפה יצילו אתכם?
קו החופים הצפוניים של אילת המשתרעים מקניון 'מול הים' ועד קו הגבול הירדני', מאכלס את חופי הרחצה המוכרזים של אילת. לאורך קו החוף הדרומי, מקניון 'מול הים' ודרומה עד לגבול המצרי, החופים אינם מוכרזים ולא ניתנים בהם שירותי הצלה.
תחנות ההצלה מספר 1ו-2 חולשות על קו החוף הצפוני- מערבי, מחוף הניין ביץ' ועד חוף 'חנניה'.
תחנת הצלה מספר 3 חולשת על אזור החוף הצפוני- מזרחי, מאזור מלון דן ועד חוף מלון הרודס.
תחנת הצלה מספר 4 חולשת על חוף מפרץ השמש וחוף הדתיים.
בכל אחד מהחופים המוכרזים (כולל בחוף הרחצה הנפרד), ישנה סוכת מציל המאוישת בכל ימות השבוע בין השעות 9:00-16:00. ביום ו' בין השעות 9:00-15:30 ובשבתות בין השעות 9:00-17:00. בקיץ עובדים המצילים בשבתות עד השעה 17:00. בצמוד לכל אחת מסוכות המציל ישנן תחנות עזרה ראשונה. רק בתחנת הצלה מספר 2 ישנו חובש מוסמך.
היכן תוכלו להקים קמפינג
הקמת אוהלים, מחסות והצבת קרוואנים מותרת למטרות נופש בלבד בסופי שבוע, חגים וחופשות, אשר לא תעלה על 7 ימים והקרוואן מאויש ובהתאם למדיניות שקבעה העירייה בנושא במקומות הבאים: ברצועת החוף הדרומי לאורך שמורת האלמוגים הפתוחה, מחוף המגדלור ועד מסוף טאבה מותרת הקמת אוהלים תקניים בלבד במקומות בהם השלטים המורים על כך.
בחוף תור ים, קצא"א, חוף חברת החשמל אסורה הקמת אוהלים, מחסות והצבת קראוונים.
בחוף הדרומי אסורה הצבת קרוואנים, הצללות ואוהלים שאינם תקניים.
על רצועת החוף מהמגדלור ועד חוף הנסיכה אסורה חנייה בין השעות 24:00 ועד השעה 07:00 אזור קנס מוגדל/רכב חונה יגרר.
ברצועת החוף הצפוני מזרחי, חוף מפרץ השמש - מותרת הקמת אוהלים, מחסות והצבת קרוואנים ברחבה המתוחמת שבחזית חוף מפרץ השמש במקום בו מוצבים שלטים המורים על כך.
בחופים שממזרח לחוף הנפרד ועד לבסיס הצבאי (חוף כלובי הדגים לשעבר), אסורה לחלוטין הצבת קרוואנים לאורך הבולדרים ובשטח הציבורי, אך מותרת הצבת אוהלים למטרות נופש בלבד.
כמו כן לא ניתן כרגע להציב קרוואנים ולערוך קמפינג בשטח בית ספר שדה המיועד לכך שכן הוא סגור לרגל שיפוצים.
חשוב לזכור
- חל איסור מוחלק על הקמת רעש בלתי סביר לאורך כל חופי המפרץ.
- לנוחיות הנופשים באזור התיירות ולאורך חופי אילת קיימת רשת אינטרנט אלחוטית חינם- eilat- city-free-wifi
- רוצים להתלונן, להתריע או לברר דבר מה בנושא חופי אילת:
- מינהל תפו"ח (תיירות פיקוח וחופים) - גבעה 106, דרך יותם (מול הקונסרבטוריון),
טל: 08-6367094; קבלת קהל: יום א' – ה' 16:00- 08:00 בתיאום מראש, ilanitk@eilat.muni.il
- תחבורה ציבורית לחופים הדרומיים של אילת: קווי אוטובוס אגד 15,16,30
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילתחדשות אילת והערבה - יום יום באילת