מעל שנתיים וחצי לאחר הודעתו של דורון הלר, מנהל המרינה המיתולוגי על פרישתו מהתפקיד, הוא עדיין שם וניסיונות להחליפו לא צלחו עד כה. לפני כשנה נבחר לתפקיד המנהל עופר בער ואולם הוא שרד בתפקיד כשמונה חודשים בלבד לפני שהמשיך הלאה ליעד המקצועי הבא שלו - ניהול המרינה בהרצליה. מאז, חזר הלר ותפס את המושכות, אלא שהניסיון למצוא לו מחליף לא פסק. לאחרונה זכה במכרז ערן פורטוגלי בן ה– 44 מי שניהל בשנתיים האחרונות את המרינה באשקלון. פורטוגלי הוא בנו של מי שהקים וניהל את המרינה באשקלון במשך שנים ארוכות וגדל על ברכי אביו בכל הקשור לניהול המרינה. במשך שנים הוא עבד כעובד מן המניין במרינה, המשיך לעבוד במספנה וחזר לפני שנתיים לסגור מעגל ולנהל את המרינה שאביו הקים.
100 סירות מחפשות פתרון
בימים הקרובים הוא אמור לעבור לאילת ולעבור חפיפה בתפקידו החדש עם דורון הלר, שככל הנראה יישאר במרינה וישמש כיד ימינו. השבוע הזכירו גורמים במרינה כי המנהל החדש נכנס לתפקיד בתקופה קשה במיוחד. לאחר הסערה הדרומית הגדולה שפקדה את העיר במרץ ופגעה במזחים וההחלטה של חכ"א לצאת לבנייתה החדשה של המרינה, טרם נמצאו הפתרונות לכ- 100 בעלי ספינות תיירותיות שעגנו עד כה במרינה. אותם גורמים הזכירו השבוע את כישלון הפתרון שהוצע בחכ"א- הקמת מזחים צפים במרינה הפנימית שאמורים היו לתת פתרון להיעדר מקומנות העגינה. למרות סכום של כמיליון ש"ח שהושקע בפרויקט, נכשלו המזחים שמיד עם הצבתם לניסיון במימי המרינה התהפכו ואותתו על כך שהביצוע לא היה טוב. מאות אלפי שקלים נוספים הושקעו מאז הכישלון בניסיון להציל את המצב ועכשיו נבדקת האפשרות לעגן את המזחים הצפים לבטונדות שיושקעו במימי המרינה למרות שגורמים בכירים בענף המרינות הבהירו כי מדובר בכוונה מסוכנת, שכן למרות העיגון לקרקע המרינה יכולים המזחים הצפים להתהפך לרבות פגיעה בכושר הציפה שלהם. כך או כך, מנהל המרינה החדש ייאלץ להיכנס לתפקידו כשהרוחות במרינה סוערות "לא בטוח בכלל שהוא יודע לאן הוא נכנס", אמרו השבוע בעלי ספינות במרינה שעייפו ממלחמות ומקווים שמישהו אולי יוכל להציל את המצב.
ומה על המרינה של ישרוטל?
בזמן שבמרינה אילת הרוחות סוערות, היה מי שהזכיר השבוע את המרינה הנוספת הקיימת בעיר- המרינה של ישרוטל. "לא ברור על מה ולמה המרינה הזו נפרדת, לא ברור למה לא מחברים בעיר קטנה כמו אילת את המרינה לאחת ומוצאים פתרונות לכל הקומפלקס הימי הזה?", תהו השבוע בקול בעלי ספינות בעיר.
בכתבת תחקיר בנושא שפרסנו 'בערב ערב' לפני כשלוש שנים הבאנו את מחדל המרינה של ישרוטל שנחתם בין עיריית אילת בימי רפי הוכמן ששימש אז כראש העירייה, לבין מלון המלך שלמה שרצה אז לקבל לילדיו מרינה יפה בחזית המלון לטובת הלוק והיוקרה. בחוזה שערורייתי שנחתם לפני כ– 25 שנה נקבע כי חברת 'המלך שלמה' תשקיע מיליונים בהקמת המרינה הקטנה בחזית המלון ואף תתפעל את המרינה ותגבה דמי עגינה מכ- 100 בעלי ספינות שעוגנות לאורך רציפיה. בתמורה ועל מנת להקל על החברה, גבתה על פי ההסכם עיריית אילת מהחברה סכום של 1 שקל בלבד במהלך 7 שנים בחוזה שתוקפטו ניתן היה לחידוש לשלוש תקופות ברצף, קרי 21 שנים. לפני כארבע שנים, כשאמור היה להסתיים החוזה, ביקשה חכ"א לספח למרינה הכללית של אילת גם את המרינה של מלון המלך שלמה, לאחר שהחברה עשתה במרוצת 21 השנים החולפות רווחי עתק שכיסו כבר מזמן את עלויות הקמת המרינה ואולם אז נזכרו ברשת ישרוטל כי ישנה אפשרות אחרונה בהחלט למימוש של עוד 7 שנים על פי החוזה ומיהרו לממשו, כשהפעם על פי החוזה דובר על קביעת סכום שכירות חדש, שגם הפעם נקבע על סכום מצחיק וחסר היגיון של 8,000 ש"ח בחודש ורק לסבר את הדעת, הסכום שמשלמת ספינה בגודל ממוצע בגין דמי עגינה במזח נע בסביבות 6,000-8,000 ש"ח בחודש אחד. נשמע מצחיק? תלוי את מי שואלים. בעיריית אילת הבהירו כי הסכום נקבע על ידי שמאי ובישרוטל טענו כי הם לא ממש מרוויחים כי יש להם הרבה הוצאות תחזוקה. אם לא די בזה באותה כתבת תחקיר כבר חשפנו כי חידוש ההסכם בין הצדדים לא הובא לאישור מועצת העירייה וכי למרות שבחוזה המקורי נכתב מפורשות כי הרשת לא תעביר את ניהול המזח לצד שלישי בפועל כבר שנים שגורם שלישי מנהל את המזח עבור הרשת ואף משמש כיועץ לחכ"א בענייני המרינה.
מסתבר שאת הנתונים האלו מאז חשיפת 'ערב ערב' כולם כבר יודעים אבל עד היום במשך למעלה משלוש שנים אף אחד לא טרח לעשות עם זה כלום. למה? ככה.
ועכשיו קחו את ענייני הקמתה מחדש של המרינה באילת יחד עם הקרב על מרינת המלך שלמה, תוסיפו לזה את העדר מקומות העגינה במרינה ואת הפשלה הקולוסאלית בהזמנת וביצוע עבודות המזחים הצפים הפנימית, פשלה שכבר כיום דורש חבר המועצה יניב חנו כי תחקר לעומק לאור טענות להעדר רישיונות מתאימים ויציאה לעבודה ללא מכרז, ותקבלו פארסה אחת גדולה של ניהול עירוני שאל אחד מהמקומות החשובים ביותר לעיר נמל ותיירות. אפשר רק לקוות כי כניסתו של מנהל חדש תביא גם להסדרה נכונה וצודקת של המקום החשוב הזה.
דובי כהן : "לא שולל לעבוד עם אבי כהן"
כפי שהובטח לו על ידי ראש העירייה מאיר יצחק הלוי, אישרה מועצת העירייה בישיבתה מהשבוע שעבר את מינויו של כהן לתפקיד מ"מ יו"ר החברה הכלכלית אילת (חכ"א), במקומו של חבר המועצה חן בן אפרים. עם זאת, מתעכבת כרגע הצבעת הדירקטוריון על אישור החתימה של כהן בחברה, זאת בשל הבידוד שנכפה על מרבית המעורבים הרלבנטיים בעטיה של אותה ישיבה בה אושר המינוי, לאחר שלפחות שני חברי מועצה שהשתתפו בה נמצאו חיוביים לקורונה. בשיחה עם 'ערב ערב' הבהיר כהן כי בדעתו להיכנס בעובי הקורה בכל הנוגע לפרשת המזחים המתהפכים. "החבר'ה מהמרינה דיברו איתי בנושא", אמר. "המרינה היא אחד הדברים החשובים של חכ"א. אני הסברתי גם ליועצת המשפטית וגם לסמנכ"ל שחכ"א היא לא חברה פרטית אלא ציבורית ולכן הם צריכים להתנהל כך. עוד לא נכנסתי אתם לכלום אבל שבוע הבא נתחיל. יש שם עוד כמה דברים שצריך לטפל בהם בדחיפות".
כמו בזה שבעוד קצת יותר משבוע אמור לחזור לעבודתו המנכ"ל המושעה אבי כהן
אבי כהן זה בחור שכבר דיבר איתי חצי שנה להיכנס לחכ"א, אבל נצטרך לראות איך עושים את זה ברמה הציבורית. אני לא יודע איך מאיר בכל התהלוכה הזו יתנהג. עד עכשיו הוא עושה קולות שהוא מבין שיש שם בעיה וצריך לפתור אותה.
השאלה היא האם אתה שם את המפתחות אם אבי חוזר או שאתה עובד אתו
אני יש לי משימה לארגן ולסדר. אני לא מניח שאני אעמיד את זה אבי מולי, אבל בסוף הם יצטרכו לעבוד לפי איך שחברה כלכלית צריכה לעבוד.
אז אתה לא שולל את חזרתו
אני לא שולל את חזרתו. הוא עדיין חף הוא עדיין לא נאשם.
אני מביט בדוגמאות של יעקב מלכה שלא שב לעבודתו ושל אבי סאיג שנוקה מכל רבב ועדיין לא הושב לתפקידו
נכון, צריך פשוט להתחיל לפתור את הבעיות. אבי כהן זה לא מישהו שהוא קל ופשוט אבל אני מניח שגם מאיר לפי כל הסימנים משתחרר מתפקידו אז אני לא יודע איך הוא רוצה את העניין. כל זמן שיפעלו לפי הדרך שלי אהיה שם. אם ארגיש שיש חסימה אני אשים את המפתחות".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת