משרד החינוך מעכב את פתיחת כתות ז', ח' בבית הספר חב''ד בעיר – בעיריית אילת פועלים למציאת פתרון

מאת: מירב לוי דיאמנט ● צילום: רותם נועם ● 21/9/2023 17:47 ● ערב ערב 3138
בשנה שעברה הבטיח ראש העירייה אלי לנקרי לוועד ההורים בבית הספר חב''ד, כי אנשי החינוך בעיר יישבו במהלך השנה ויגבשו תוכנית שתאפשר אופק חינוכי ללימודי המשך של כתות ז', ח' בבית הספר, את ההבטחה נתן על בסיס הסכמה של משרד החינוך ● אלא שאז החליטה וועדה של המשרד שבועיים בלבד לפני תחילת שנת הלימודים כי הכתה לא תיפתח ● ושוב, בהעדר אופק חינוכי, יושבים מאז תחילת שנת הלימודים ארבעה בוגרי בית הספר חב''ד בבית, וארבעה בנים אחרים לומדים במסגרות חליפיות בלית ברירה, רק כי לא נמצא להם עדיין פתרון הולם להמשך לימודים ● ''אי אפשר להתל ככה במשפחות ובילדים רק כי כל עוונינו הוא הרצון לשמור על לימודים על פי זרם הדת שלנו'', מוחים ההורים ● ''הנושא אינו בסמכות העירייה אלא בסמכות משרד החינוך'', הבהירה דוברת העירייה: ''מאז ההחלטה ממשיך ראש העירייה לפעול ללא לאות מול מנכ''ל משרד החינוך ומחוז דרום על מנת לקדם שוב את פתיחת הכתה'' ● ממשרד החינוך נמסר: ''הבקשה נדחתה כדי למנוע פגיעה בתקן הכתות הקיים בבית הספר היסודי. הנושא יבוא על פתרונו עם פתיחתה של הישיבה התיכונית החדשה המצויה בבנייה בימים אלו''
משרד החינוך מעכב את פתיחת כתות ז', ח' בבית הספר חב''ד בעיר – בעיריית אילת פועלים למציאת פתרון
משרד החינוך חזר בו ''כדי לא לפגוע בתקן כיתות הקיים''. בי''ס חב''ד

במשך ארבע שנים נאבקים הורים לבנים שסיימו את לימודיהם בבית הספר חב"ד בעיר על הזכות של ילדיהם להמשיך ללמוד באותו בית ספר את כתות ז', ח, כאופק לימודי הנדרש לפני המשך דרכם בישיבה. בהעדר אופק חינוכי כזה, נאלצו עד היום הורים לילדים בבית הספר חב"ד לבחור אחת מתוך שלוש ברירות העומדות בפניהם: לשלוח את ילדיהם כבר בגיל 13 למסגרת חינוכית הולמת מחוץ לאילת, או לשבץ אותם להמשך לימודים בבית הספר ימין הרצוג, שאמנם נחשב בית ספר דתי אלא שהלימודים בו אינם בהתאם לזרם הדתי אליו הם משתייכים. האפשרות השלישית והפחות מועדפת על ידי ההורים היא לרשום את ילדיהם לחטיבת ביניים חילונית וגם לשם מגיעים לפעמים הורי הילדים שרק סיימו את בית הספר חב"ד כי אין להם ברירה אחרת. "ואת יודעת מה זה אומר. עם הזמן הכיפה הולכת ונעלמת ועם עובדות אי אפשר להתווכח", אומרת השבוע שרית אלקיים, מ"מ יו"ר וועד ההורים בבית הספר ששמה לה יחד עם אמהות נוספות למטרה לשנות את רוע הגזירה.

 

הבטחות, הבטחות

 

בתחילת שנת הלימודים שעברה כתבנו בערב ערב על 10 בוגרי כתה ו' בבית הספר חב"ד שלא פתחו את שנת הלימודים רק כי לא איפשרו להם להמשיך ללמוד את כתה ז' באותו בית ספר אותו סיימו. בראיון עם יו"ר בית הספר חב"ד אורית טמסוט היא סיפרה כי בעוד שראש העירייה הקודם, מאיר יצחק הלוי, הבטיח לסייע בפתיחת כתות ז', ח' כאופק חינוכי בבית הספר לתלמידי חב"ד, הנושא נפל בין הכסאות לטענתה כשאלי לנקרי תפס את המושכות. טמסוט אף סיפרה איך במסיבת הסיום של השנה שעברה סיפר לנקרי בגאווה להורי ותלמידי בית ספר חב"ד איך הוא עצמו למד אז בבית הספר שהכיל גם את כתות ז',ח'. אלא שכשאחת האימהות שאלה אותו בפני כל ההורים מדוע כתות ז', ח' כבר לא פועלות בבית הספר, ביקש אותה לנקרי לפנות אליו באופן אישי. לטענת האם לא הועילו לה כל ניסיוניתיה להשיגו בהמשך, תשובות לשאלותיה לא ניתנו. כך קרה שלמרות כל ניסיונות וועד בית הספר לקדם כבר בשנת הלימודים שעברה את האופק החינוכי בבית הספר חב"ד, בתחילת השנה התלמידים נשארו בבית. אמנם בעקבות הכתבה התקיימה שיחת טלפון בין ראש העירייה לבין יו"ר וועד ההורים תחת מה שהוגדר כ'יישור ההדורים'. ראש  העירייה לנקרי הבטיח ליו"ר הוועד כי במהלך השנה ישבו גורמי החינוך וינסו למצוא את הדרך הנכונה להחזיר את פעילות כתות ז', ח' לבית הספר חב"ד ושנת לימודים נוספת בלי מענה יצאה לדרך.

 

תזכורת מוקדמת

 

אלא שבוועד ההורים בבית הספר לא היו מוכנים לחזור גם השנה על מקרה השנה שעברה. כבר בחודש פברואר האחרון, דאגה מ"מ יו"ר וועד בית הספר שרית אלקיים, ליצור קשר עם מנהל החינוך בעיריית אילת על מנת להזכיר ולקדם את האופק החינוכי המובטח בבית הספר חב"ד. "אז ישבנו עם נציגי מנהל החינוך והעלנו נקודות חשובות. העברנו את החומר לדרורי גניאל שהסכים לכל הנקודות והבטיח שהוא מעביר את הדברים לוועדה", אומרת שרית ומדגישה כי הדברים הובטחו לה עוד בחודש מרץ. "הפעם לא לקחנו סיכון ולא חיכינו עם הדברים לסוף שנת הלימודים כדי שאף אחד לא יוכל לומר לנו שלא היה לו מספיק זמן לטפל בדברים. אני יכולה להראות לך אין סוף התכתבויות עם כל הגורמים במנהל החינוך בעירייה שמבטיחים לי שוב ושוב שהנושא בטיפול". במסיבת סוף שנת הלימודים כשראש העירייה אלי לנקרי עלה על הבמה, הוא שמח לבשר קבל עם, תלמידים והורים כי כבר בתחילת שנת הלימודים הנוכחית תחל לפעול בבית הספר כתה ז'. "יצאנו לחופש הגדול בתחושת ביטחון שהנה זה סוף סוף קורה. אמנם היינו 8 בנים שסיימו את לימודי כתה ו' בבית הספר חב"ד והיו אמורים ללמוד בכתה ז' אבל לא היה לנו כל ספק שתלמידים לא מעטים אחרים שישמעו על פתיחת הכתה יצטרפו גם הם", אומרת שרית שמיהרה לפרסם את הבשורה ברבים אלא שאז התבקשה על ידי מנהל החינוך לוותר על הפרסום. "כיבדתי אותם והורדתי את הפרסום אבל בשום שלב לא נאמר לנו שהדברים לא יוצאים לפועל. ההורים כבר רכשו לתלמידים את הציודים הנדרשים וכולם היו מרוצים".

אלא שאז הגיע היום הראשון ללימודים ולהפתעתם הרבה של שמונת התלמידים המיועדים ללמוד בכתה ז' ולהפתעת ההורים רק ביום הלימודים הראשון הגיעה לבית הספר נציגת מנהל החינוך ועידכנה שלא ניתן עדיין אישור סופי לפתיחת הכתה. "מאז הילדים שלנו יושבים בבית. ארבעה ילדים כבר שובצו בלית ברירה למסגרות אחרות אבל ישנם ארבעה ילדים שהוריהם עדיין לאמ יודעים מה לעשות איתם. זאת עוגמת נפש גדולה לילדים ולמשפחות. אם משהו לא סגור ולא בטוח לא מודיעים עליו. "יש היום ילדים מבולבלים שעדיין יושבים בבית והורים שלא יודעים מה לעשות איתם. כשהבן שלי היה בגיל הזה עזבנו את אילת למשך כמה שנים טובות רק כי לא רציתי שייצא מהעיר לבדו. ילד בן 13 לא אמור לעזוב את העיר ואת המשפחה שלו לגמרי לבד רק כי אין לו איפה ללמוד".

למה הילדים שלכם לא יכולים ללמוד בימין הרצוג?

שרית: "אם להודות על האמת אני לא סומכת עליהם מבחינת מקצועות הליבה. הבנות חזרו משם ברמה מאוד נמוכה במקצועות הליבה. יש זרמים שונים בדת, תפילות שונות, בית הספר שלנו מצטיין, הגענו למקום הכי גבוה בעיר בעברית ובין המקומות הגבוהים בארץ ואין לנו שום רצון שכל מה שהילדים שלנו השיגו כאן יירד לטימיון".

עכשיו מבקשים ההורים של בית הספר חב"ד לזעוק את זעקתם. "אף אחד לא יכול לטעון שהסיבה לכך שהדברים לא קורים היא בגלל כמות התלמידים הקטנה", אומרת שרית, "כי כשהעירייה רצתה לצאת בסדר עם הרב הכט הם פתחו לו בתוך בית ספר חב"ד בית ספר משלו עם 35 תלמידים בסך הככל מחולקים ל-7 כתות ועוד בהפרדה מגדרית. כשיש פעילות של 3-5 תלמידים בכתה אף אחד לא יכול לומר לנו שאין לנו מספיק תלמידים להצדיק פעילות של כתה", אומרת שרית. "המצב הנתון הזה מקומם ומרגיז. האמהות של הילדים מרוטות עצבים. בשנת הלימודים הבאה יש 18 בנים שאמורים לעלות לכתה ז' ומה אז יהיה? ולמה בכל פעם צריך לחכות שנה שלמה כדי לשמוע שוב ושוב סיפורים?".

בתגובה לטענות המועלות בכתבה נמסר מעיריית אילת: "ראשית נדגיש כי הנושא אינו בסמכות העירייה אלא בסמכות משרד החינוך. לאחר שאישר משרד החינוך את פתיחת התכה, על סמך כך בישר ראש העירייה, אלי לנקרי על פתיחתה, חזר בו המשרד, שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים והודיע כי הכתה לא תיפתח. מאז ממשיך לפעול ראש העירייה, ללא לאות מול מנכ"ל משרד החינוך ומחוז דרום על מנת לקדם שוב את פתיחת הכתה".

ממשרד החינוך נמסר בהקשר לנאמר בכתבה: "ועדה עליונה של משרד החינוך, בראשות מנהל המינהל לפיתוח מוסדות חינוך, דנה בבקשת עיריית אילת להרחבת השנתונים לכתות ז'- ח' בבית הספר חב"ד בעיר. הבקשה נדחתה כדי למנוע פגיעה בתקן הכתות הקיים בבית הספר היסודי. הנושא יבוא על פתרונו עם פתיחתה של הישיבה התיכונית החדשה המצויה בבנייה בימים אלו".


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

 

 

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש