שתי עובדות במלון אורכידאה בעיר שאזרו אומץ והגישו כל אחת בנפרד תלונות על הטרדה מינית ומעשים מגונים נגד בכיר במלון, לא האמינו שחודש ימים יעברו עד שבמשטרת מרחב אילת יזמנו לחקירה את החשוד במעשים. מתחקיר שחשףMAKO השבוע, עולה כי שתי העובדות הוטרדו מינית על ידי הבכיר במלון. א' אם חד הורית בת 46, סבתא לנכדים, שהכירה את הבכיר במלון עוד מהיכרות קודמת כשעבדה בעסק המשפחתי שלו לא האמינה כי הוא יטריד אותה מינית ואף לטענתה ביצע בה מעשים מגונים. בתחקיר מגוללת א' בפני הכתב את מערכת החיזורים האינטנסיבית מצידו של אותו בכיר, מערכת חיזורים, שלטענתה נתקלה בסירובה. "הייתה תקופה של כמה חודשים שהוא הניח לי בעקבות אירוע משפחתי שעבר אבל מהר מאוד חזר להטריד אותי ולגעת בי ללא רשות", מספרת א'. "הוא ליטף ונישק אותי בלי רשות. אמרתי לו- די מספיק, שזה מביך אותי, הוא שלח ידיים לחולצה שלי וחיפש כל מיני תירוצים כדי שאהיה בסביבתו. הוא הטריד אותי מינית וביצע בי מעשים באירוע של קרוב משפחתו", מספרת א' בכתבה ומודה כי חששה שיפטר אותה שכן היא אם חד הורית והייתה חייבת את מקום העבודה. עוד מספרת א' איך באחד הימים כשחשה ברע והייתה בחופשת מחלה, הגיע החשוד לביתה, לא כדי לבקר אותה, אלא לטענתה כדי להטריד אותה ולבצע בה מעשים מגונים. בצילומי ווטסאפ בין השניים עולים מסרים מיניים מצד הבכיר שכתב לה בין השאר: "נראה לי שאת צריכה אחד כמוני לידך במיטה שיעיר אותך בבוקר כמו שצריך". במסרון אחר הוא כותב לה: "אני צריך אותך בשלנית, סקסית בחוץ"....כך עברו הימים ולטענתה של א' למרות כל ניסיונות הדחייה שלה, הבכיר לא הרפה, עד שלבסוף אזרה אומץ והגיעה למשטרת מרחב אילת להגיש נגדו תלונה.
ימים אחדים לאחר התלונה הראשונה, הגיעה עובדת נוספת במלון לתחנת משטרת מרחב אילת והגישה גם היא תלונה נגד אותו בכיר במלון. במקרה שלה מספרת העובדת כי באחד הימים הבכיר עבר מולה וטפח לה על הישבן. "הייתי בשוק. קפאתי במקום. אחרי כמה שניות צרחתי עליו איך הוא לא מתבייש לגעת בי", מספרת העובדת לכתבMAKO שמעון איפרגן, ומבהירה כי המעשה פגע בה נפשית. "הוא פגע לי בביטחון העצמי, גרם לי לנזק נפשי ולטראומה שמלווה אותי עד היום". לטענתה בעקבות המקרה התחיל הבכיר להתנכל לה ולבן זוגה שעבד גם הוא במלון עד כדי כך שהם נאלצו לעזוב. לטענת שתי הנשים, בעקבות המקרים, שתיהן סובלות מקשיים נפשיים, ומטופלות כיום על ידי מומחים.
זמן מרחב אילת
אלא שלמרות הקושי שבהחלטה לאזור אומץ ולהגיש את התלונות ולמרות שלטענת העובדות הדחייה הזו מצידן גרמה לבכיר להתעמר בהן בצורה לא נעימה, במשטרת מרחב אילת לא מיהרו לחקור את החשוד. לטענתן רק לאחר 28 ימים במקרה של א' ולאחר 26 ימים במקרה של המתלוננת השנייה, מצאה משטרת מרחב אילת לזמן את החשוד לחקירה לא לפני ששתי הנשים שכרו יחד את שירותיו של עו"ד חיים אומסי שפנה בפגישות ובמכתבים חריפים לקצינת החקירות וביקש להבין מדוע החשוד לא נחקר תוך פרק זמן סביר, מה שמשאיר לו את האפשרות לשבש את מהלכי החקירה. "יש פרק זמן סביר מרגע קבלת תלונה שבו מצפים כי במשטרה יתחילו לפעול", אומר עו"ד אומסי.
“נתנו לי תשובות הזויות כמו- אנחנו עסוקים ומטפלים באירועים אחרים או טענות כאילו קשה להם לאתר את החשוד בזמן שהם ידעו בדיוק איפה הוא עובד והוא עצמו הגיע לדיונים של צו ההרחקה". אם לא די באלו הרי שלטענת עו"ד אומסי, תוך כדי צו ההרחקה מהמתלוננת א' שעדיין עבדה בבית המלון, החליט הבכיר להגיע למקום כשהוא מודיע על כך בקבוצת הווטסאפ בה הייתה חברה גם המתלוננת, בהמשך הוא גם קיים את דבריו והגיע למלון בו עבדה באותה שעה, כשהיא עצמה נאלצה לשהות מחוץ למלון מחשש מפניו. "מדובר בהפרת צו הרחקה", מדגיש עו"ד אומסי ומציין כי המתלוננת ניגשה למשטרת אילת על מנת להגיש תלונה על הפרת צו הרחקה ואולם במשטרה שלחו אותה למקור הסכנה על מנת שתמתין לניידת משטרה. יותר משלוש שעות היא המתינה מחוץ למלון וניידת משטרה לא הגיעה. התקשרתי ליומנאית וביקשתי להבין מדוע ההתמהמות והיא אומרת לי אל תדאג, מדברים איתה שוטרים, דבר שבפועל כלל לא היה נכון. זו הייתה הפרת צו אלא שמאחר והמשטרה לא הגיעה במשך שעות הוריתי לה לעזוב את המקום. כשביקשנו להבין במשטרה האם הם חקרו אותו על הפרת הצו, שוב סיפרו לנו שקשה לאתר את החשוד".
"התנהגות היחידה החוקרת מצריכה בדיקה"
לנוכח השתלשלות העניינם מצד משטרת מרחב אילת הדגיש השבוע עו"ד חיים אומסי בפני 'ערב ערב' כי מעבר למעשים המיוחסים לחשוד, נעשו בפרשה המדוברת דברים חריגים וחמורים הן מצד משטרת מרחב אילת והן מצידה של רשת מלונות אורכידאה. "התנהגות היחידה החוקרת במשטרת ישראל- מרחב אילת מצריכה בדיקה מעמיקה לאור המחדלים שנעשו ויחסה לחקירת האירועים בכללם וביחסה הבלתי רגיש למתלוננות בפרט (ובקליפת האגוז- התנהגות שהובילה לסיכונן של נפגעות העבירה עצמן ולשיבוש אפשרי מצד הרשות החוקרת בעצמה, זאת מעבר להתנהלות קלוקלת בעליל", מדגיש עו"ד אומסי ומוסיף: "נשאלת השאלה כיצד הציבור שייחשף להתנהלות הזאת של היחידה החוקרת שאמורה להעניק ביטחון ורצינות לפניותיו בזמן אמת, אמור לחוש במצבים כאלו? כל שכן, כיצד נפגעות עבירה/ נשים שאוזרות אומץ ורוצות להתלונן אמורות להרגיש בהתנהלות שכזאת? למרבה המזל ההתנהלות במקרה הזה היא נקודתית, אך למרבה הצער יכולה להוביל להשלכות שגויות ורחבות על תדמיתה של כלל משטרת ישראל, ולא כך הדבר". עוד מצביע עו"ד אומסי על התנהלותה של רשת מלונות אורכידאה בפרשה ומגדיר אותה כ"מקוממת". "שכן הרשת רואה בהעברתו מהמלון הספציפי למלון אחר מטעמה כ'פיתרון הולם' מבחינתה", מבהיר עו"ד אומסי, "זאת על אף המידע הקיים בידיה לגבי העבירות המיוחסות לו והסיכונים שבהמשך העסקתו".
ממשטרת ישראל נמסר: "מיד עם קבלת התלונה נפתחה חקירה שנוהלה באופן מקצועי ויסודי תוך ביצוע מגוון פעולות לרבות גביית עדויות ומעצרו וחקירתו של החשוד. בתום החקירה התיק הועבר לעיון והחלטת הפרקליטות כמקובל".
מדוברות רשת מלונות אורכידאה נמסר: "הנהלת הרשת טיפלה ועודנה מטפלת בתלונה האמורה בצורה החוקית, המקצועית והרגישה ביותר. יודגש, כי הנהלת הרשת, מגלה אפס סובלנות בעניין הטרדות מיניות ולכן למן הרגע הראשון עשתה כל שלאל ידה בטיפול בעניין זה, לרבות ייעוץ משפטי אותו היא מקבלת מראשית האירוע. על כן, נוכח רגישות המקרה והעובדה שהנושא מצוי כעת תחת חקירה של רשויות החוק, אנו משאירים לגורמים המוסמכים לבדוק את הנושא ולכשנקבל את מסקנותיהם, נפעל בהתאם".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת