תחת המטריה של עמותת 'נגישות ישראל' מרחב אילת והערבה, פועל באילת מזה כשלושה חודשים פרוייקט חדש של העמותה – "מרכז מידע נגיש" - שעל הכנתו שקדו חצי שנה קודם. הפרויקט נולד באילת והוא יחיד מסוגו בארץ, מתוך כוונה שכשיצליח, יפתחו מרכזים נוספים כמותו במקומות שונים בארץ.
גם מאחורי הרעיון הנגיש הזה רחלי רגב, מנהלת נגישות ישראל באילת ובערבה שרתמה לטובת הקמת הפרויקט בהתנדברות את אבנר נחשון, תושב העיר שמספר בחיוך: "כשרחלי שמעה שהשתחררתי מהתנדבות אחרת שלי, היא פנתה אלי כדי שאקים באילת את הפרויקט. ואני, שלא יכול בלי פרויקט התנדבותי, נעניתי מיד".
עוזרים באהבה
"'מרכז מידע נגישות' הוא מרכז מידע טלפוני ואישי שאליו אנשים עם מוגבלויות או קרובי משפחתם יכולים לפנות ולקבל מידע במגוון עצום של נושאים בתחומים שונים", מסביר נחשון. "כמו למשל מיצוי זכויות או התנהלות מול משרדי ממשלה, נושאים שיכולים להיות מסובכים ללא עזרה ממישהו המצוי בתחום. כמו כן אפשר לקבל במרכז מידע בכל נושא ציוד נגישות, מקומות נגישים, תחבורה נגישה ועוד. המרכז לא מיועד רק לתושבי אילת והערבה, אלא גם לתיירים המגיעים לאילת שמוזמנים להתקשר ולקבל מידע".
אבנר מספר על כמה מקרים שכבר טופלו בהצלחה במרכז המידע הנגיש: "לפני פסח התקשרה אלינו גברת שהיתה תקועה בשדה התעופה רמון ולא היה לה אוטובוס נגיש להגיע לאילת. פנינו לחברת 'אגד' ששלחו מיד אוטובוס נגיש שהסיע אותה לאילת. במקרה אחר גברת שהגיעה לאילת לנופש גילתה כי שכחה את המטען של כסא הגלגלים שלה בבית. אנחנו בשיתוף פעולה עם סיירת הנגישות באילת, איתרנו בעיר משפחה שיש לה כסא גלגלים מדגם זהה, קישרנו ביניהם והם עזרו לתיירת. לתושבת אילת שנתקלה בבעיות בעבודה עקב המוגבלות ממנה היא סובלת, יצרנו קשר עם המטה לשילוב אנשים עם מוגבלויות בעבודה במשרד העבודה והם פתרו עבורה את הבעיה. חשוב לציין", מדגיש אבנר, "שאנחנו לא אמורים לפתור את הבעיה. אנחנו מחברים את הזקוקים לעזרה עם הגופים הרלוונטיים כדי שיפתרו יחד אתם את הבעיה".
אדם עם מוגבלויות יכול להיות גם אדם שקיבל אירוע מוחי והמשפחה צריכה להתמודד עם המון שינויים שחלים לה ולו בחיים: כניסה נגישה לבניין בו הוא מתגורר, או אם הוא לא יכול להמשיך בעבודתו ללא הנגשה, להפנות אותו למי שיכול לעזור. יש מוגבלות על בסיס מנטלי, ויש על בסיס גופני כמו חרשות למשל. גם במקרים כאלה יכולים הזקוקים למידע להיעזר ב'מרכז מידע נגישות' בו יושבים מתנדבים פעמיים בשבוע, עונים לשיחות טלפון, מנהלים פגישות ומקשרים את הזקוקים לסיוע עם הגופים המטפלים השונים. בשעות שהמוקד סגור ניתן לפנות למוקד העירוני 106 ולפי רמת הדחיפות יועבר המידע למתנדבי המרכז. "ראויה לציון העזרה שמקבל מרכז מידע נגישות מהעיריה, הן בגיבוי 106 וגם בהפצה על ידי מנהל שחק לכל העובדות הסוציאליות והאנשים הרלוונטיים ברווחה", מדגיש אבנר. "תודה גדולה מגיעה גם לתאגיד התיירות המפיץ את האינפורמציה בחו"ל ולהתאחדות בתי המלון הדואגת להפיץ את המידע על מרכז מידע נגיש לכל בתי המלון".
למרכז מידע נגישות אפשר לפנות בטלפון 054-6116801
וגם במייל: MEIDANAGISH@AISRAEL.ORG
שעות הפעילות: ימי שלישי 17:00- 19:00
ימי חמישי 09:00-11:00
חדשות אילת - ערב ערב באילת