בהודעה מטעם הפרקליטות נמסר כי הוגשו היום (שישי) חמישה כתבי אישום נגד חמישה אזרחי ותושבי ישראל, שפרסמו דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור, תמיכה בו או הזדהות עמו או הזדהות עם ארגוני הטרור. במקביל, מבקשת הפרקליטות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים. כתבי אישום אלה מצטרפים לשני כתבי אישום נוספים שהוגשו ביומיים האחרונים בגין מעשים דומים. כתבי האישום אושרו ע"י היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה.
כתבי האישום הם פועל יוצא של הנחיית פרקליט המדינה, עו"ד עמית איסמן, לפתוח בחקירה, לעצור ולהעמיד לדין כל מי שמפרסם דברי שבח ותמיכה במעשי הטרור, וגם הזדהות עם ארגון טרור. זאת, אף אם מדובר בפרסום בודד, בהנחה שהוא חמור ונוגע באופן ישיר לאירועי התקופה הנוכחית.
אחת מהנאשמות היא אישה (47) מאילת, שפרסמה בין ה-7-8.10 סדרת פוסטים בעמוד הפייסבוק שלה, בו 71 חברים ו-30 עוקבים, פוסטים ששיבחו את פעולות הטרור של חמאס בישובי עודטף עזה. בין השאר פרסמה: "זו קריאה לכל מי שיכול להחזיק נשק!.. אנו קוראים לכם להבין את עמדתכם בסכסוך עם הכובשים הציונים ומתנחליהם ולמלא את חובתכם עם בני העם המהפכני, הלוחם בפלסטין הכבושה".
בפוסט אחר פרסמה: זו קריאה לכל מי שיכול להחזיק נשק ! החזית העממית לשחרור פלסטין, חמאס וגדודי חללי אל-אקצא מכריזים על תחילת ההתגייסות . הקרב של היום, במקביל ליום השנה למלחמת יום הכיפורים המפוארת, הוא מסר ישיר לתושבי האזור״.
הפוסטים של נתן זכו לתפוצה דלה ול"חיבובים" בודדים בלבד, אך בפרקליטות ציינו כי העמוד שלה חשוף לכלל הגולשים ברשת פייסבוק ולא רק לחבריה.
בדיון הראשון בו הוארך מעצרה בארבעה ימים, אמר סנגורה, "היא ע\תה טעות ומבינה זאת, ומוכנה להגיד את זה לבית המשפט".
עוד ציין סנגורה של החשודה , כי היא נעדרת עבר פלילי וכי לא ברורה כשרותה לעמוד לדין, ביהמ"ש הורה לפיכך לשלוח אותה להסתכלות פסיכיאטרית.
במהלך הדיון בהארכת מעצרה (17.10) אמר סנגורה של החשודה: "מדובר באישה לא צעירה, אובחנה (מציין מצב נפשי - ר.נ)...הייתה באשפוזים ארוכים בעבר, היא בחקירתה מספרת היו לי קולות בראש שאמרו לי לעשות את זה, זה לא מישהו שהיה לו חופש בחירה ומתוך השקפה פוליטית מוצקה עשתה את הדבר הזה. גם אין לה עבר פלילי, גם אישה, גם חולה..., יש כל כך הרבה אנשים עם עבירות הסתה, דיברו על השעיה מלשכת עו"ד, אף אחד לא דיבר על מצער. אני אומר לבית המשפט, יש כאן את בת הזוג, היא יכולה לקחת אותה לירושלים, נמצאת שם אחותה, אמא שלה, היא רוצה להתאשפז מרצון, אפשר לדאוג שהיא תקבל טיפול כמו שצריך, אפשר לנתק אותה מכל אמצעי תקשורת, אני לא מבין, באמת אני מבקש את רחמי בית המשפט במקרה זה, לא מדובר בעבירה אידיאולוגית, מדובר באדם חולה שלא זקוק להוקעה, הוא זקוק לטיפול. אני סבור שכל יום במעצר גורם לה נזק, אני רואה את ההתדרדרות במצב שלה. בת הזוג שלה תוכל לומר את אותם דברים. אני מבקש לשקול שחרור בתנאים קפדניים, היא תעשה כל מה שצריך." בהמשך הוסיף: "אנו מצויים בעת מלחמה, הזמנים קשים, הדם של כולנו סוער. אני חושב שדווקא בימים כאלה אסור לנו לאבד את מידת החסד גם כלפי אנשים שעושים טעויות, קשיים, מפרים את החוק. אנו צריכים להישאר עם צלם אנוש שיכול לראות את הדברים כהוויתם ולא להיסחף, במיוחד במקרה של אישה חולה. אני מבקש לשקול שחרורה. לחילופין, ככל שבית המשפט כן מאריך שהדבר יהיה מדוד. "
החשודה עצמה הסבירה בדיון: "אני רציתי לומר כמה דברים לעניין הפוסטים. מלבד הטענה שאני אישה חולה ב...., שהקולות שמתחילים בראש מתפתחים תמיד כתוצאה מסטרס או מלחמה או מצב אחר, הם שהורו לי לשתף את הפוסטים האלה. אני רוצה לטעון בנוסף שהפוסטים ששותפו הם בסך הכל פוסטים מתוך מאגר חדשותי של רשת טלגרם, חלק מהפוסטים שהיו שם הופיעו גם במהדורות החדשות המרכזיות, ז"א לא עשיתי שום פשע, לא הוספתי מילים שלי על הפוסטים האלה, לא הייתה נימה אישית שלי, לא גיניתי ולא איימתי. אם הייתי לוקחת מישהו שרצח אישה ומעלה את הפוסט הזה בלי לגנות ובלי להלל, זה על אותו משקל, זה אומר שאני בעד לרצוח נשים? לא. שום נימה אישית שלי לא הייתה.
השופט הבכיר אור אדם, מביהמ"ש השלום באילת, האריך בתום הדיון את מעצרה בשלושה ימים נוספים, עד היום (ו', 20.10), בשעה 11:00. במועד זה כבר הגישה הפרקליטות כנגד נתן כתב אישום. בהחלטתו ציין השופט: "כי בתיק ישנה בדיקה פסיכיאטרית ראשונית בלבד לפיה המשיבה לא נראתה הזייתית או סובלת מהחרפה פסיכוטית, והיא אף התנגדה לטיפול רפואי".
בהודעת הפרקליטות מהבוקר בו בישרה על הגשת כתי אישום כנגד מספר אנשים הנאשמים בתמיכה בארגוני טרור והסתה לטרור, נכתב: "בבוקר ה-7 באוקטובר פתח ארגון הטרור חמאס, יחד עם ארגוני טרור ופעילי טרור נוספים, במתקפת פתע מזעזעת וחסרת תקדים בהיקפה על מדינת ישראל ואזרחיה. אלפי מחבלי חמאס חדרו לשטח מדינת ישראל, ובעשרות מוקדים שונים, ביישובי הדרום ובמוצבי צה"ל, ביצעו מתקפה מתוכננת ומאורגנת נגד אזרחים ישראלים. במתקפה זו נרצחו באכזריות יותר מ-1,400 בני אדם, רובם אזרחים ישראלים, נפצעו אלפים, ונחטפו לפחות 203 בני ערובה לעזה. במקביל, חמאס וארגוני הטרור האחרים שיגרו אלפי רקטות לעבר ישראל, אל תוך ריכוזי אוכלוסייה אזרחית
בתקופה זו, לאחר מתקפה רצחנית ונפשעת נגד חיילי צה"ל ואזרחים תמימים, גברים, נשים, זקנים וטף, לרבות חוגגים במסיבה, ביום בו חגג עם ישראל את חג שמחת תורה, סבורה פרקליטות המדינה, כי כל תמיכה בארגוני הטרור וגילוי הזדהות עימם, מחייבים יד קשה ביותר ובלתי מתפשרת וכך תפעל פרקליטות המדינה בנחישות, ביסודיות ובלי פשרות. על כן, כל מי שהתגבשה נגדם תשתית ראייתית מספקת לכך שהביעו תמיכה והזדהות עם המעשים המתועבים שבוצעו ועם מבצעיהם, ככלל יועמדו מיידית לדין ואף תוגש בעניינם בקשת מעצר.
עוד נמסר מהפרקליטות: ״פרקליטות המדינה, תנקוט ביד קשה בכל מקרה שבו יהיה צורך לפעול נגד גילויי תמיכה באויב ובמעשיו הנפשעים נגד אזרחי ותושבי המדינה, אשר נרצחו, עונו והושפלו, נוסף לגילויי תמיכה בפגיעה בחיילי צה"ל, בזמן שהם, יחד עם יתר כוחות הביטחון, נלחמים באויב הרצחני״.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת