העיקר שריבדו את הכביש

מאת: מירב לוי דיאמנט ● צילום: מירב לוי דיאמנט ● 10/3/2023 13:02 ● ערב ערב 3110
למעלה מחצי שנה עברה מאז רובד הכביש הטבעתי בשכונת מערב 7 ולמרות הבטחות חוזרות ונשנות של העירייה להגביה את הבמפרים על הכביש על מנת להוריד משמעותית את מהירות הרכבים ש'טסים' על הכבישים כהגדרת דיירי השכונה, הדבר לא נעשה בפועל ● דיירי השכונה שעדים לסכנה שנשקפת במיוחד לילדים שחוצים את הכבישים בדרכם לבית הספר מצפה ים שממוקם בלב השכונה אומרים: "למרות כל האזהרות בעירייה לא דאגו לנצל את הבלאגן באזור ואת סגירת הכבישים על מנת לטפל בבעיה האמיתית בכבישי השכונה” סגן ראש העירייה, סטס דינקין מבטיח: “כשתושלם תוכנית השכונה נטפל בנושא”
העיקר שריבדו את הכביש
הבמפרים כבר לא עושים את העבודה. מערב 7
תגיות:

כבר למעלה מחמש שנים שדיירי שכונת מערב 7 מתריעים בפני כל גורם אפשרי בעיריית אילת מפני הסכנה שנשקפת להולכי הרגל בשכונה שמבקשים לחצות את הכבישים ובעיקר לילדים שחוצים את כבישי השכונה בדרך לבית הספר מצפה ים הממוקם במרכז השכונה או חצייתם את הכבישים לטובת פארק קנדה שמצוי גם הוא במרכז השכונה. שוב ושוב מזהירים תושבי מערב 7 כי הבמפרים שנבנו לאורך הכביש הטבעתי בשכונה אינם גבוהים מספיק ולא באמת מורידים את מהירות כלי הרכב על הכבישים. לטענת תושבי מערב 7, העובדה כי מדובר בכביש טבעתי שיש בו עיקולים ומאחר ויש בטבעת הזו ירידות חדות, גורמות לכלי הרכב שמגיעים מקצה השכונה למעלה גם לא להיראות טוב בחלק מהמקומות בהם חוצים הולכי הרגל וגם גורמים לנהגים לרדת את הירידות במהירות מסוכנת במיוחד. "בכל רחבי העיר מתקינים את הבמפרים החדשים גבוהים מאוד", מסכיר השבוע רוני, תושב בשכונה, "רק כשמגיעים אלינו לשכונה מגלים שהבמפרים נמוכים ולא באמת מורידים את מהירות הרכבים על הכביש". לטענתו, כמה וכמה פעמים היה עד למקרים בהם רכבים שהגיעו במהירות גבוהה מחלקה העליון של השכונה, לא נתנו זכות מעבר להולכי רגל שעמדו על סף מעבר החצייה הסמוך. "גם היום כשהבן שלי כבר בן 14, אני עדיין מודאג בכל פעם שהוא יוצא מהבית וחוצה את הכביש לפארק או למגרש הכדורגל", אומר רוני ומציין שלא פעם הוא עדיין מלווה אותו אל מעבר החצייה. "זה לא אמור להיות ככה. חבל שבעירייה לא שומעים את קולנו ואת זעקתנו מזה שנים". תושבת במשעול הדפדוף שבנה כמעט ונדרס כשהיה בדרכו להית הספר וחצה את הכביש על מעבר החצייה מדגישה גם היא: "בגלל שיש בשכונה במפרים אף אחד לא טורח להגיע ולבדוק שהם לא ממש אפקטיבים. לצערנו כנראה שגם זה המקום שלא יטופל עד שלא יקרה אסון".

 

טיפלו חיצונית אבל לא בטיחותית


מה שמכעיס עוד יותר את תושבי השכונה זו העובדה שלפני קצת מעל חצי שנה רובד הכביש הטבעתי בשכונה. או אז ניצלו התושבים את ההזדמנות ודרשו מהעוסקים בדבר לנצל את העובדה שהכבישים סגורים ושיש בלאגן בלאו הכי ולהגביה את הבמפרים בשכונה, שגובהם ירד לטענת התושבים אפילו יותר לנוכח תוספת החומר על הכביש. אלא שהעבודות הסתיימו ולמורת רוחם של התושבים הבמפרים לא הוגבהו. "גם לאחר שהעבודות במקום הסתיימו פנינו שוב ושוב לסטס, שהמשיך להבטיח שהבעיה תיפטר", אומר רוני, "אלא שלצערנו למעלה מחצי שנה כבר עברה ובפועל כלום. אנחנו שבים ומתריעים מפני אסון".
"לא צריך לחכות שיקרה אסון וילד יידרס כדי להבין שהכתובת כבר מזמן הייתה על הקיר", אומרים הדיירם שלא מצליחים להבין למה בעירייה לא עשו את זה כבר כשהכבישים היו סגורים. "את מבינה שמה שעניין את העירייה היה לעשות טוב בעיניים ולא באמת לטפל בכביש בהיבט הבטיחותי", טוען רוני.

בתגובה לטענות המועלות בכתבה מסר סגן ראש העירייה סטס דינקין שמשמש גם כיור וועדת תחבורה: "דיירי השכונה צריכים להתעזר בסבלנות. לא נגביה את הבמפרים לפני תכנון של מעגל התנועה כולו בעקבות שינויים שחלו ועדיין חלים בשכונה. בנושא הסכנה על הכביש לא נהפוך את אילת ללונה פארק של טלאים רק כי התושבים נוסעים מהר מדי".


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש

<