חופי אילת יהיו נגישים לכל אחד

מאת: דוברות עיריית אילת ● צילום: דוברות עיריית אילת ● 13/1/2023 07:58 ● ערב ערב 3102
עיריית אילת הפועלת בנחישות להגברת הנגישות לאנשים עם מוגבלות, מתקשים וקשישים בכל רחבי העיר, עושה כן גם במסגרת העבודות לשדרוג רצועת החוף כולל רצף הליכה לאורך החופים ובשבילי ההליכה, חיבור שבילי הגישה לרחבות העסקים ולטיילות, חופי רחצה נגישים הכוללים שירותים ומלתחות מונגשים, שמשיות מונגשות וכיסאות ציפה לאנשים עם מוגבלות הממוקמים בכל סוכות ההצלה. יובל וגנר מייסד עמותת נגישות לישראל והנהלת העמותה ברכו על העבודות ובעיקר על ההתעקשות על נגישות, שתאפשר לכלל התושבים והנופשים בעיר עם ובלי מוגבלות ליהנות מהטיילת, מהחופים ומהים.
חופי אילת יהיו נגישים לכל אחד
חוף נגיש - הדמיה משרד האדריכלים מייזליץ כסיף רויטמן
תגיות:

בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר (ד') שמעו הנהלת העמותה מהמתכננים ומגורמי הביצוע על התכנון ועל העבודות המבוצעות בהתאם לתקנות הנגישות של ישראל. בפגישה השתתפו מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל – יובל וגנר, מנכ"לית העמותה – מיכל רימון וסגניתה, שותף ומייסד – רני בנימיני ומנהלת מרחב אילת מטעם העמותה – רבקה טביב אזולאי. בפתח דבריו ציין ראש העירייה – אלי לנקרי את החשיבות שמייחסת העירייה לנגישות בכלל ולהנגשת החופים בפרט. "רצועת החוף היא הנכס הגדול שלנו וחובה עלינו להנגיש אותו לכולם" אמר ראש העירייה והדגיש את הפעולות שמבצעת העירייה בתחום. "נמשיך לעבוד בנחישות עד אשר אילת שלנו תהיה עיר נגישה ושוויונית עבור כל תושביה" הדגיש ראש העירייה.

 

עמותת נגישות ישראל בדיון על החופים

 

מאור רויטמן ממשרד האדריכלים מייזליץ כסיף רויטמן האמונים על התכנון הדגיש גם הוא את החשיבות שהם מייחסים ליישום מלא של ערך השוויוניות. מאור הדגיש את הראיה התכנונית המתייחסת לכל משתמשי הדרך באשר הם, החל מעגלת תינוק ועד כיסא גלגלים, רוחצים בחוף, מטיילים, מתאמנים ועוד. התכנון שלווה על ידי יועץ נגישות מומחה ומוביל בתחום, מיושם מהחוף עצמו דרך השמשייה, השירותים והמלתחות ועד לחניה. מאור הציג להנהלת העמותה את התכניות של החוף הצפוני וחוף אלמוג וסקר בפניהם את היבטי הנגישות הכוללים חיבור של שבילי הגישה החדשים לרחבות העסקים ולכניסה ויציאה מהחוף. עוד הדגיש מאור שעם פינוי רצועת הבולדרים שנבנתה על קו המים כמגן מפני סערות דרומיות, נוצר רצף הליכה חופי שלא היה עד כה לאורך רצועת החוף. שבילי הגישה החדשים המשמשים בעצמם מערך הגנה והורחקו מקו המים, מאפשרים כאמור רצף הליכה לאנשים עם ובלי מוגבלות גם לאורך רצועת החוף. שבילים אלה כוללים גם חיבור לטיילת ולעסקים לאורך החוף וכן לסוכות ההצלה, שם מוצע לאנשים עם מוגבלות, שביל גישה מונגש וכיסא ציפה המאפשר להם ליהנות גם בתוך המים. עוד הדגיש מאור, כי לאורך החוף תהיינה גם שמשיות מונגשות עם רחבה מרוצפת בבסיסן, שירותים ומלתחות מונגשים, ברזיות וריהוט רחוב.

 

כיסא נגיש בחופים

 

שימי דניאל – מנכ"ל החברה להגנות ים המלח (חל"י) המבצעת את העבודות כזרוע ביצועית של משרד התיירות נתן כדוגמה את העבודות שבוצעו בים המלח ברמת נגישות גבוהה והדגיש, כי הנגישות באילת לא תפחת ואף תעלה זאת משום מאפייניה הייחודיים של העיר, ביניהם המאפיינים הפיזיים של רצועת החוף.

יובל וגנר – מייסד עמותת נגישות ישראל ברך את העירייה על העבודות ועל ההתעקשות על נגישות. וגנר הדגיש את החשיבות בנגישות הטיילת והחופים הן לאנשים עם מוגבלות, קשישים ובני משפחותיהם והן בהיבטים של שמירה על ערכי הטבע והסביבה החופית בכך שנגישות מסייעת בשיפור שמירת ערך הטבע וגם מסייעת לעסקים להעניק שירות שווה לכולם. וגנר ברך את עבודת המתכננים והעביר הערות בונות מניסיונו במיזמים דומים, ‎דוגמת ניגודי צבעים בשבילים, ריהוט נגיש וכיו"ב. גם מנכ"לית העמותה – מיכל רימון ורני בנימיני ממייסדי העמותה ברכו על הנגשת החופים בפרט ועל השותפות והנכונות של העירייה בכל נושא הנגישות.

בדיון נכחה גם שוש עשור, תושבת העיר המתניידת בכיסא גלגלים ופעילה בעמותה. שוש סיפרה מניסיונה האישי על השימוש בכיסאות הציפה, שמציעה העירייה בסוכות ההצלה והדגישה כי הנגשת החופים תעצים את החוויה.

בסיכום הדיון הודה ראש העירייה להנהלת העמותה על התמיכה והדגיש, כי לטובת הבטחת איכות השימוש יבוצעו גם סיורים מקדימים של תושבים עם מוגבלות הפעילים בעמותה זאת על מנת להבטיח שהחוויה תהיה שווה לכולם, תושבים ונופשים עם ובלי מוגבלות.


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש