ב-19 באוקטובר, נערך דיון בביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, בעתירתה של תושבת אילת, דיירת עמידר הזכאית לדיור ציבורי, אשר מפאת מצבה הבריאותי אינה מסוגלת לצאת מדירתה הממוקמת בקומה הרביעית ללא מעלית. האישה כלואה בדירתה שנים ופתרון לדירה חלופית בקומת קרקע בעיר טרם נמצא.
בדיון שנערך בעתירתו של עו"ד יוסף בדש, המייצג את הדיירת העותרת, התקיים שיח בין הצדדים במהלכו תיאר נציג עמידר את מצב הדברים הנוגע לאפשרות לשנות את קומת הידרה של האישה. הנציג הסכים לבוק את הנתונים הנוגעים לדירות הדיור הציבורי באילת ולהעביר לבא כוחה נתונים בנוגע לדירות הפנויות באילת בקומות קרקע וראשונה. כמו כן הוא הסכים שהאישה תגיש מסמכים רפואיים עדכניים וראיות אחרות בנוגע למצבה הרפואי ולקשיי הנגישות שלה ואלה יועברו ליועץ הרפואי לבחינה חוזרת. במקביל, נקבע כי זכותה של העותרת לדירה בקומה ראשונה תיוותר בעינה ואם תתפנה דירה כזו, היא תוצע לעותרת בהתאם לתורה בתור הממתינים. הפרוטוקול מציין כי העותרת נמצאת בתור כבר מחודש מרץ 2020.
ביהמ"ש אף התייחס למצבה הרפואי של העותרת: "מצבה הרפואי מורכב ונראה שהוא מסובך יותר ממה שניתן להתרשם מהמסמכים הרפואיים. על פני הדברים, העותרת עומדת בקריטריון נוהל הקצאת דירות בשכירות בדיור הציבורי, בהיותה בעלת מגבלה פיזית המתבטאת במצב תפקודי המקשה עליה להגיע לדירה בה היא מתגוררת. במצב דברים זה, נראה שההצעה העומדת על הפרק לפיה העותרת תציג מסמכים רפואיים עדכניים ואולי אף סרטון המתעד את הקושי הכרוך בהגעתה לדירה שיש בה מדרגות, יכולה לקדם את עניינה של העותרת ויש למצות אותה", נקבע על ידי סגו הנשיאה, השופט אליהו ביתן. השופט הוסיף: "רשמתי לפני את הצהרת (סגן מנהלת אכלוס במחוז דרום במשרד השיכון – ר.נ), קובי פרץ, שיעביר לבא כוח העותרת נתונים רלוונטיים לגבי דירות הדיור הציבורי באילת". לאור כך, הודיע ביהמ"ש כי העתירה מיצתה את עצמה בשלב זה, אף שלעותרת עומדת הזכות לשוב ולפנות לביהמ"ש באם תבחר. ביהמ"ש סיכם: "יש לקוות שהמשיבה (משרד הבינוי – ר.נ), תצליח למצוא פתרון הולם לעותרת ושהדברים יבוצעו ביעילות ובמהירות האפשרית".
הדיירת, הסובלת מעודף משקל קיצוני, סובלת בנוסף גם מבצקות ברגליים וכן מבעיות גב וכן מבעיות נפשיות, אינה מסוגלת לעלות ולרדת במדרגות, ולפיכך, כלואה בדירתה כבר למעלה משלוש שנים. בחברת עמידר, לה שייכת הדירה, ובמשרד הבינוי והשיכון, מכירים את המקרה, אלא שבמדינה של בירוקרטיה ופקידים, עברו כבר ארבע שנים, אך משום מה, לא נמצאה עבורה דירת קרקע או דירה בקומה הראשונה. זהבה עצמה מטופלת ברווחה כבר משנת 2004.
‘'שום מטפלת או אחיות לא מוכנות לטפס את כל הקומות האלו בדרך אליה'', סיפרה בראיון ל'ערב ערב באילת', אחותה דליה, שהיא הנפש החיה היחידה שזהבה זוכה לראות בשנים האחרונות והמשמשת גם כאפוטרופוסית שהגישה בשמה את העתירה. עורך דינה, יוסף בדש, סיפר כי על מנת להוציאה לבדיקות רפואיות יש להזמין מנוף שיחלצה ממרפסת הדירה. בעבר ציינה עמידר כי האישה שלישית ברשימת ההמתנה לדירה בקומת קרקע או ראשונה באילת, אך מאז לא חלה התקדמות.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת