בימים הקרובים אמור להיכנס לתוקפו צו בית המשפט המורה על סגירתו, או הריסתו, של האוהל של יוסוף, האוהל הבדואי האותנטי שהפך ברבות השנים לאטרקציה תיירותית אהובה ומוכרת בעיר. על פי כתב האישום שהוגש נגד הבעלים, יוסף אבו ג'אמע, המוכר בעיר בשמו- יוסוף, הוקם בשנת 2012 המאהל התיירותי המשתרע על שטח של כ – 270 מ"ר בצורה בלתי חוקית על קרקע המיועדת לשימוש מגרשי חנייה ציבוריים.
קודם לכן, קיבל יוסוף שטח קרקע כדת וכדין עליו הקים את האוהל הבדואי האותנטי שלו, שהפך לאטרקציה תיירותית מקומית. אלא משנסתיימה התקופה והוא היה אמור לפנות את האוהל, בחר יוסוף להתמקם בצורה לא חוקית בסמיכות למקום אותו היה אמור לפנות, כשהוא מקווה לאורך כל השנים לקבל חוקית את השטח עליו ישב ולהיות מוכר כאטרקציה תיירותית לכל דבר בעיר. אלא שתקוותו של יוסוף לא התממשה ועל פי קביעת בית משפט השלום בעיר משנת 2019, היה עליו להפסיק את פעילותו האוהל כבר ב1/4/21 בשעה 8:00 בבוקר ואף לשלם קנס בגובה 50 אלף ₪, כפי שגזר עליו בית המשפט. בדיון הקודם התחשב בית המשפט ביוסוף שביקש בכל לשון של בקשה להתעכב עם צו הפינוי עד שינסה לקבל שטח חדש להקים עליו את האוהל התיירותי שלו, אלא משזה לא קרה, לטענת בא כוחו של יוסוף עו"ד הואש עבד אל סלאם, בעיקר כי בתקופת הקורונה המשרדים הממשלתיים הרלוונטיים לא פעלו ויוסוף לא יכל לקדם את נושא קבלת השטח החדש לאוהל, הגיש יוסוף בקשה נוספת לדחות בעוד שנה את צו ההריסה או הפינוי של האוהל.
הפעם, החליט סגן נשיא בית משפט השלום באילת, השופט מרדכי (מוטי) כהן, לדחות את בקשתו של יוסוף והבהיר כי: "אין לבית המשפט שום שיקול דעת בנושא מאחר והחוק אוסר על עיכוב ביצוע הצו אם העבודה האסורה אינה תואמת את התכנית החלה על המקרקעין. מאחר ואין מחלוקת שתנאי זה אינו מתקיים בנושא, לא ברור מכוח איזו סמכות עוכב הביצוע עד כה", קבע השופט.
גם טענתו של בא כוחו של יוסוף, כי מדובר באדם שפרנסתו נפגעה בתקופת הקורונה וכי הוא מפרנס 14 נפשות ואף קיבל מבית המשפט קנס שמצריך ממנו לשלם בכל חודש אלף ש"ח "ואיך הוא ישלם אם יהרסו לא את האוהל", נדחתה. בהקשר לטענה זו קבע בא כוח המדינה, עו"ד ניר שניידרמן כי: "הבנייה נוגדת את התכניות במקום, ולמעשה, לא ניתן להוציא לה היתר בנייה, לכן אין מנוס ובכל הכבוד גם אין סמכות לעכב עוד את הביצוע".
השיח יוסף אבו ג'אמע הגיע בגיל צעיר לאילת והתאהב בה. את הקשר שלו עם עולם התיירות בעיר הוא החל דווקא בהשטת תיירים בסירות זכוכית. בהמשך, עסק בהובלת טיולי גמלים בנחל שלמה ואז הקים את האוהל הבדואי שלו בחוף אלמוג. עם השנים הפך האוהל של השיח יוסוף לאטרקציה תיירותית מוכרת באילת.
בימים הקרובים אמור האוהל המיתולוגי לרדת מהקרקע ויוסוף השוהה בימים אלו בדובאי, יצטרך להמשיך לנסות למצוא אוזן קשבת במשרדי הממשלה, על מנת לקבל שוב פיסת קרקע ולמקם עליה את האוהל הבדואי שלו.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת