דום וטאק! דום...טאק...בפעם השביעית

מאת: ● 28/12/2010 22:59 ● ערב ערב 2478
אחראית מחלקת הגרפיקה בעיתון חיכתה לרגע הזה שנה שלמה. כאחת המענטזת ומפזזת את עצמה עד כלות, התבקשה ליאורה, על ידי עורך העיתון, לכתוב על טירוף הענטוז והפסטיבל שבפתח. חמושה במוסיקה מתאימה, עמדה הרקדנית במשימה. הכינו את הכפיים
דום וטאק! דום...טאק...בפעם השביעית

לפני חמש שנים, נרשמתי לחוג ריקודי בטן, אצל מורה גדולה מהחיים, אורלי כהן שמה. מאז...אני יכולה רק להגיד, שהתמורות והשינויים שחלו בנפשי ובגופי, גדולות כקטנות, פתחו אצלי צ'קרות (מרכזי אנרגיה בגוף) רדומות. לא לשווא מתואר המחול המזרחי-אוריינטלי כמשהו קסום ומסתורי, שסוחף בכישוף קליל. הרקדנית על הבמה, המוזיקה מתנגנת לתוך הגוף שלכם, ומשהו מתחיל לקרות, חדווה ושמחה שפורצת עמוק מתוככם ויוצאת החוצה, ועם כל דום וטאק... כשהדרבוקה נותנת בקצב, הגוף נפעם יחד איתו, המוח משתתף גם הוא וגורם להפרשת הורמונים האחראים לשיפור מצב הרוח!

תמונת כתבה


חשופה לריקוד הנפש


לצד הנאה צרופה שמביא עימו המחול המזרחי, אפשר לגלות לכם בביטחון, שאשה שרוקדת ריקודי בטן, משפרת את הדימוי העצמי שלה, מתחברת לכוח שלה, למיניות שלה, הנשיות שלה נכנסת להילוך נכון, לא לשווא נאמר המשפט: נפש בריאה בגוף בריא, זה עובד חזק! במיוחד כאן. מה גם שיש יתרונות בריאותיים: הריקוד מחזק את שרירי האגן והבטן, רצפת האגן שנכנסת לשליטה טובה יותר, מפחית כאבי גב ומחזק את היציבה.

אז מה חשבתם, שזה רק ענטוזים?


הדעה הרווחת היא, שריקודי בטן, זה עינטוזים, וזה מאוד קל... קצת מנענעים בחזה, קצת בישבן, עושים סיבוב ובזה סיימנו?! טעות! ריקודי בטן מאוד לא פשוטים, ונדרשות שנים כדי להגיע למצב של שליטה מלאה בגוף, שהרי בריקודי בטן, לומדת האישה להניע כל איבר בנפרד וגם לשלב ביניהם יחדיו. בריקודי בטן, גוף האישה הופך לכלי של המוזיקה, קולט את התווים הקטנים כגדולים ומניע עצמו בהתאם, לכל אחת הפרשנות שלה למוזיקה.

מחוברת לארבעת האלמנטים


ריקוד הבטן, כשמו כן הוא, מתחיל מהבטן ומתחבר לארבעת היסודות הגדולים: אדמה, אש, מים ואוויר.
אדמה – כפות הרגליים החשופות, החשות את אמא אדמה, האדמה מעניקה לנו את היציבות ואת הביטחון לנוע. האדמה עוזרת לנו ליישר את מסגרת גופנו, לכיוון בסיס כדור הארץ.רק עם השרשה נכונה, נוכל להביא את האנרגיה הנדרשת.
אש – הריקוד שאנו מביאות עימנו, נובע מהאש, מהחום ומהתשוקה לבטא את עצמנו בצורה הכי 'בוערת' שיש, יסוד זה מביא את ההתרגשות, את הדחף, את אנרגיית היצירה שבריקוד.
מים – אלמנט המים מבטא את הזרימה הרגשית שבגוף שלנו, אם 'תשחררי' את העכבות, הפחדים והכעסים, תגלי שאת מוצאת עצמך מבטאת עדנה, רוך וחמלה בריקוד שלך. תנועות המים הן מערבולות וספירלות, גלים של הגוף המדגימים את הזרימה של המים. תרבויות רבות רואות את המים כאלמנט מזכך, מנקה ומחדש נפש וגוף, כמו חוויית הטבילה במקווה, גם אם לא התמדת בזה אחרי כן, תמיד תזכרי אותה כמשהו עמוק ומזכך.
אוויר – אלמנט האוויר, מתחבר למקום של הקלילות שבך, נעה כמו הרוח, כמו להתחבר למדיטציה, שבה את משחררת את הגוף ואת החשיבה שבך, ונותנת דרור למחשבותייך, כך גם בריקוד. כשם שנשמתך זקוקה לחופש, כך גם אלמנט האוויר זקוק למרחב הראוי. דוגמה מצויינת לחיבור של רקדנית עם אלמנט האוויר הוא שימוש באביזר כגון צעיף.

מחול מזרחי... אהובי המופלא


אז אחרי הקדמה כזו, לבבית ואוהבת, שאפילו בן זוגי - דויד, כבר הטמיע בתודעתו, שהוא אינו אהובי היחיד, שיש אהבה נוספת בליבי והיא אהבת המחול המזרחי, הרשו לי להציג בפניכם את עיקר הפרטים המלווים את הפסטיבל השנה, ששמו הולך לפניו, והוא כבר תופס מקום ראוי ונכבד ברשימת הפסטיבלים הנחשבים בז'אנר מחול מזרחי.
כמו סיפור קסום, שנגזר מאגדות אלף לילה ולילה, גם מלון 'קלאב הוטל' אילת, ילבש בסופשבוע הבא פנים מלאי צבעים, תלבושות ססגוניות ומעוצבות, בזאר צבעוני, אווירה וצלילי מוזיקה אוריינטלית, ולכם ובעיקר לכן נשאר רק להתמסר לזה...

ברוכים הבאים לפסטיבל אילת הבינלאומי ה- 7 למחול מזרחי. לפסטיבל זה נוהרות מכל רחבי הארץ תלמידות מתחילות ומתקדמות כאחת, מורות וכן נשים שמעוניינות להתחבר לגופן בדרך הכי נעימה וזורמת שיש, דרך הבטן, ריקוד הבטן. בנוסף ל- 800 ישראליות המגיעות מדי שנה לפסטיבל, נרשמו גם אורחות מיפן, צרפת, גרמניה, הונגריה, בלגיה, רוסיה, ארה"ב, ונצואלה, ברזיל שוויץ, פינלנד, אוקראינה ועוד. צפויות להגיע לפסטיבל כ- 1,000 משתתפות.
תוכנית הפסטיבל מגוונת וכוללת סדנאות ריקוד, מופעים, הרצאות, באזאר אותנטי, מסיבות דבקה, חאפלות עם תזמורת ערבית ותחרויות נושאות פרסים. לפסטיבל מגיעים טובי המורים ורקדנים בעולם. רשימת מורי הפסטיבל השנה כוללת את: אשרף חסן ממצרים, סרקאן טוטאר מתורכיה, אלה קושניר מאוקריינה, אלכסיי ריבושבקה מרוסיה, נאוורה ממרוקו ועוד רבים וטובים כמו כוכבי הריקוד בארץ- אורית מפציר ואסי חסקל. המורים יעבירו סדנאות בסגנונות שונים לכל המשתתפים- מחובבים ועד לרקדניות מקצועיות. בפסטיבל יש גם מתחם החדר השקט ובו שיעורי ריקוד הודי, מדיטציה, יוגה, הרצאות ותכנים משלימים לצד התכנית האנרגטית של הפסטיבל.

הסדנאות יתקיימו בכל רחבי המלון- באולמות, בלובי ועל שפת הבריכה- ארבעה ימים של פנטזיה אוריינטלית קסומה! בערבים הופך הפסטיבל לחגיגה אחת גדולה הכוללת מופעים בהשתתפות רקדנים ולהקות מכל העולם, חאפלה ומסיבות עד השעות הקטנות של הלילה.

במהלך הפסטיבל, מתקיימת תחרות 'תגלית הפסטיבל' אשר בזכות עצמה מושכת אליה משתתפות מכל העולם, השואפות להטביע חותם בסצנת הריקוד ולזכות בפרסים. הזוכה במקום הראשון תוכל בשנה הבאה להיות חלק מצוות המורים בפסטיבל הבינלאומי לריקודי בטן שהולך ומסתמן כפסטיבל הגדול בעולם לריקודי בטן. יו"ר השופטים בתחרות הוא קלוד דדיה, שמגיע לפסטיבל כמדי שנה.

מארגנות הפסטיבל
אורית מפציר - רקדנית וכוריאוגרפית, אמנית מבוקשת מאד ברחבי העולם, המרבה לנסוע, להופיע וללמד רקדניות בארצות שונות. מפציר היא היוזמת והמפיקה של פסטיבל אילת בשיתוף עם יעל מואב, המנהלת של מרכז 'ערבסק' למחול מזרחי בירושלים, המרכז הגדול לריקודי בטן שטיפח במשך שנים עשרות רקדניות, מורות וכוריאוגרפיות מופעי להקת הפסטיבל.

אז רשמו לפניכם: פסטיבל אילת הבינלאומי ה- 7 למחול מזרחי יתקיים ב 6-8 ינואר 2011 במלון 'קלאב הוטל' אילת.

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש