מטרתו של ההליך בבית משפט קהילתי היא צמצום הפשיעה החוזרת באמצעות שיקום עוברי חוק בקהילה, בפיקוח שיפוטי הדוק כתחליף לעונשי מאסר קצרים, בהתבסס על תפיסה שאומצה בשנים האחרונות במקומות שונים בעולם. ההבנה היא שההתמודדות עם התופעה של פשיעה חוזרת צריכה לכלול פתרונות מערכתיים, שבמסגרתם יש לספק טיפול מקיף ומערכתי בשיתוף הקהילה וגורמים טיפוליים בקהילה לבעיות העומדות בבסיס ביצוע העבירות, בפיקוח בית המשפט, במקום להסתפק בטיפול בסימפטומים באמצעות ענישה סטנדרטית. הקמת בתי משפט קהילתיים היא מהלך חברתי חשוב, שיסייע בעיקר לכאלה שגדלו במציאות קשה ובסביבה עבריינית, ויעזור להם להשתקם.
סגן רה״מ ושר המשפטים, יריב לוין: ״הקמת בתי משפט קהילתיים נוספים זהו מהלך חשוב שיסייע בידי אזרחים רבים יותר, במיוחד כאלו שגדלו בסביבה קשה יותר, להשתתף בהליך הייחודי של בית המשפט הקהילתי ובכך להביא להפחתה בפשיעה ולשיקום חברתי מהיר יותר.״
ראש העירייה – אלי לנקרי ברך על המהלך והודה לשר המשפטים על פתיחת בית משפט קהילתי באילת. "בית המשפט הקהילתי מתיישב עם המדיניות העירונית של קהילה תומכת שמאוד מאפיינת את העיר ואת הקהילה האילתית" אמר ראש העירייה וציין, כי הקמת בית משפט קהילתי תאפשר מצד אחד, התמודדות עם סוגיות חברתיות שמשפיעות על איכות חיי התושבים ומהצד השני תסייע לעוברי החוק לחזור למוטב על ידי שילוב בקהילה".
מפקד משטרת מרחב אילת, נצ"מ אליהו שמול: "להחלטה על הקמת בית משפט קהילתי באילת השפעה ישירה על איכות החיים בעיר. בית המשפט יסייע למשטרה במאבקה למיגור תופעות עברייניות, יבטיח שיקום עבריינים והשבתם למוטב, ויתרום לחיזוק תחושת הביטחון האישי בקרב תושבי העיר ואורחיה".
יש לכם דיווח, תמונה או וידאו? טעות בכתבה? כתבו לנו במייל או בווטסאפ
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת