השבוע פרסמה עמותת אקואושן האחראית על מתן תו "הדגל הכחול" בארץ, את רשימת החופים שעמדו בקריטריונים המחמירים וזכאים לשאת את "הדגל הכחול", תוכנית ניטור חופים הפועלת תחת ארגונים סביבתיים מקומיים ב-51 מדינות, ומפרסמת מידי שנה את המדד היוקרתי, המבוסס על מספר רב של פרמטרים שנבחנים בחופים העירוניים והמוסדרים. התו חל הן על חופים והן על מרינות, באשר המטרה היא להבטיח חוף רחצה מטופח, העומד בקריטריונים מחמירים כמו ניקיון, שמירה על איכות מי הים, תחזוקה, יוזמות לחינוך סביבתי ונגישות.
כאמור השנה, התווסף לחוף השחפים שכולל את חוף הרודס וחוף דן, הממוקם ברשימה באופן קבוע מאז 2013, גם החוף הצפוני מערבי, הכולל את חופי לאונרדו פלאז'ה, חנניה וממן, עם תום עבודות השיפוץ שנערכו בהם בשנה וחצי האחרונות. חוף זה הצליח להשתחל לרשימה באופן חד פעמי בשנת 2021, אך לא הצליח לשחזר את ההצלחה עד השנה.
חופים שהיו בעבר בעלי "דגל כחול" אך הוא הוסר מהם הם: החוף הנפרד (הדתיים) ומרינה אילת (המזרחית).
"הדגל הכחול" הינו תו איכות סביבתי, הניתן לרשויות העושות מאמץ מיוחד לנהל את החופים שלהן, את סביבת החוף ומי הים, תוך מתן כבוד לסביבה המקומית ולטבע. לקבלת תו "דגל כחול", תנאים וקריטריונים מחמירים על פי דרישות ה-FEE ארגון גג לחינוך סביבתי של עמותות ומלכ"רים מרחבי העולם, המיוצג בארץ ע"י עמותת ECOOCEAN, נכון להיום ישנם למעלה מ-4,600 חופים, מרינות וכלי שיט ברחבי העולם המנוהלים לפי מתווה תכנית הדגל הכחול, בכ-51 מדינות. ■
יש לכם דיווח, תמונה או וידאו? טעות בכתבה? כתבו לנו במייל או בווטסאפ
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת