הסדר פשרה שנחתם במרץ 22 וקיבל את אישור ביהמ"ש המחוזי בתל אביב, הביא לסיומה בקשה להכרה כתביעה ייצוגית שהוגשה כנגד חברת ישראייר, בטענה כי לא הנגישה כראוי את אתר האינטרנט שלה עבור אנשים עם מוגבלויות. הסדר הפשרה ניתן לאחר שהצדדים הסכימו להתדיין בינם לבין עצמם, ובחרו להגיע להסדר פשרה שהיה מקובל עליהם, אף שלא על היועמ"ש לממשלה שאף שלא הביע עמדתו לגבי ההסדר, סבר כי הדרך הנכונה לסיום ההליך היתה בהסתלקות מהתביעה ולא בדרך של הסדר פשרה.
על פי ההסדר המקורי אמורה היתה ישראייר לממן את הכשרתם הבסיסית של 20 מדריכי טיולים הבאים במגעם עם תיירים וכן לממן כנס בעלות של 60 אלף שקלים להגברת נושא הנגישות בקרב בעלי עסקים. היועמ"ש לממשלה טען כי הפיצוי המוצע אינו ממשי דיו וכי "קורס בסיסי בשפת הסימנים לעובדים, לא צפוי להפוך את עובדי החברה לשירותיים יותר". עוד הוסיף היועמ"ש כי: "הטבת החסות נראית כמהלך פרסומי שישרת בעיקר את האינטרס המסחרי של המשיבה (ישראייר), ולא בהכרח מהווה הטבה לקבוצה". היועמ"ש התייחס למרכיב נוסף שהיה בדיון בין הצדדים להסדר על פיו היתה ישראייר אמורה להתחייב לפיתוח חבילות נופש וטיולים מאורגנים וקבע לגביו כי גם הוא "מהווה פיתוח עסקי שגם הוא ישרת בעיקר אינטרס מסחרי של המשיב".
בעקבות חוות דעת זו שיפרה ישראייר את הצעתה והגדילה את מספר עובדיה שיזכו לקורס ההדרכה ל-40 (בעלות של 400 שקל לעובד). בתגובתה לעמדת היועמ"ש, הבהירה ישראייר כי לדידה היה אתרה מונגש כל העת. גם ביהמ"ש היה ער לכך כי התביעה ככל הנראה, לו היתה נדונה היתה עוסקת יותר בשאלת איכות הגלישה באתר עבור אדם עם מוגבלות ולא על עצם קיומה של הנגשה באתר. מאחר ושאלה זו לא התבררה בסופו של יום, הרי שהסדר הפשרה חל לדידם על העבר אך אינו מונע מאנשים עם מוגבלות לתבוע את החברה בעתיד היה ואתרה לא יעמוד בדרישות ההנגשה. בישראייר התייחסו גם לביקורת המשתמעת מעמדת היועמ"ש ואמרו כי "פיתוח חבילות נופש וטיולים מונגשים – מוצרים ייחודיים אלו לא קיימים אצל המשיה ולא קיימים בשוק הישראלי, עלויות הפיתוח יהיו משמעותיות ויכולות להגיע למאות אלפי שקלים". כאמור סעיף זה לא מצא את עצמו בסופו של דבר כחלק מהפשרה שהתקבלה.
באשרה את הסדר הפשרה, ציינה השופטת עידית ברקבוביץ כי נחה דעתה שעה שההסדר צופה פני עבר ואינו מונע הגשת תביעות עתידות ככל ותהיה הפרה, ומכאן שהוא ראוי בעיניה, זאת לאור כך שקיימות חוות דעת סותרות בתיק שבירורן יהיה יקר ומורכב ובסופו של דבר יצטרך להכריע בשאלת איכות ההנגשה שהיתה באתר ולא בעצם היותה. כך למשל הסכימה ישראייר במסגרת ההסדר לעשות שימוש באדם עם מוגבלות על מנת לבדוק את חווית הגלישה שלו באתר לשם שידרוגה בעתיד.
לטובת התובע הייצוגי נפסק גמול בסך 10,000 שקל ובא כוחו קיבל שכר טרחה בגובה 90,000 שקל.
2426-03-19
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת