מי שהיה צריך הוכחה נוספת לכמה גרוע יכול להיות מצבך כשאתה נמצא במקום הנכון בזמן הלא נכון, יכול לשאול את יאיר יפרח, הלא הוא דיג'יי אנרג'י, שחווה את הרעיון על בשרו ממש לאחרונה.
הכל התחיל רגע אחרי חג הפסח, כשביום הראשון של חול המועד הסיע יאיר ברכבו הפרטי בני משפחה בדרכם לשדה התעופה רמון. בסיבוב שאחרי הרמזור נעצר יאיר על ידי ניידת משטרה שעמדה במקום לטובת ביקורת רישיונות שיגרתית. "אז עצרתי כמובן והגשתי להם את הרישיונות ואת תעודת הזהות שלי כפי שהתבקשתי ולא האמנתי כשרגע אחר כך השוטר אמר לי שהוא נורא מצטער אבל מאחר ומופיע לו על המסוף שאני דרוש לחקירה מיידית הוא נאלץ לעצור אותי.
הייתי המום. לעצור אותי? על מה ולמה? רגע אחר כך הם ביקשו מכל יושבי הרכב המופתעים לצאת וערכו חיפוש ברכב", מספר יאיר. "הם עשו כזה חיפוש ברכב כאילו אני סוחר סמים לפחות", הוא מספר ומתאר את עוגמת הנפש שעבר באותן דקות שנראו לו כמו נצח, כשבני המשפחה שלו ובנו בן השבע לא הבינו במה הוא נחשד.
מהר מאוד הם החרימו ממני את הסלולרי ולא עזרו לי כל תחינותיי אליהם שמדובר במכשיר עבודה, שיש לי בו את כל מספרי הטלפון של אנשים שאני חייב להיות איתם בקשר וכל זה בזמן שאף אחד בכלל לא טורח להסביר לי מה קרה ובמה אני חשוד", מבהיר יאיר.
זמן קצר אחר כך כבר הוזעקה למקום ניידת משטרה נוספת. "הרגשתי כמו רוצח. בשלב הזה הבן שלי כבר נכנס להיסטריה והתחיל לבכות וזו הייתה סיטואציה שאני לא מאחל לאף אחד", הוא משחזר. "לשמחתי, השוטרים בניידת השנייה כבר זיהו אותי ואיפשרו לי לחזור לרכב, לקחת את האורחים שלי לשדה התעופה בתנאי שאתייצב כבר למחרת בבוקר במשטרת אילת. וכך עשיתי. אני נשבע לך שכל הלילה לא ישנתי. לא הצלחתי להבין על מה ובמה אני חשוד ומה בכלל קרה?".
למחרת בבוקר כשיאיר התייצב אצל החוקר הוצגו בפניו שני סרטונים שהוציאה משטרת אילת ממצלמות אבטחה. "בסרטון אחד הראו לי את הרכב שלי בתחנת דלק בעיר בה תדלקתי כמה ימים קודם. כמובן שזיהיתי את הרכב כשלי. רגע אחר כך הראו לי סרטון אחר של בחורה שלא ראיתי בחיים משלמת בכרטיס אשראי. נשבע שעדיין לא הבנתי מה הקשר. החוקר שאל אותי אם אני מכיר את הבחורה, וכשאמרתי לו שמעולם לא ראיתי אותה, הוא התעקש שאני מכיר אותה וסיפר לי שבזמן שאני הייתי בתחנת הדלק היא קנתה במינימרקט הסמוך לתחנה באמצעות כרטיס אשראי גנוב. הייתי המום, לא הבנתי איך הם עשו את ההקשר בינינו. ביקשתי ממנו שיראה לי שיש להם הוכחה שהיא יורדת מהרכב שלי או עולה אליו לאחר הקנייה, אבל כמובן שלא היה סרטון כזה. הוא רק אמר לי- תסגיר לנו את הבחורה (אגב הם כנראה בכלל לא יודעים אפילו את שמה), תודה באשמה ואני מוציא אותך מהתיק. הלו???? את מבינה איך זה עובד היום במשטרה? הסתכלתי על החוקר ואמרתי לו שאם הבן שלי לא היה מחכה לי בבית הייתי הופך עליו את השולחן, כי איך הוא בכלל מעז".
יאיר יצא מתחנת המשטרה המום וזועם. במשך עשרה ימים המשטרה החזיקה לו את הנייד ל'צרכי חקירה', כשבכל התקופה הזו הוא לא יכול ליצור קשר עם לקוחות שהמתינו לו ולענות על הצעות עבודה שנשלחו לו. "תביני זו הייתה התקופה של פסח, המימונה, הפסדתי עבודות בטונות, אנשים לא הבינו לאן נעלמתי להם ולך תסביר, לך תמצא מספרי טלפון של הלקוחות שלך וכל זה בגלל שבסך הכל ביקשתי לתדלק, ובאותו זמן מישהי שאנ יבכלל לא מכיר רכשה מוצרים בסביבה שלי עם כרטיס אשראי גנוב. נשמע הזוי? לגמרי. כשפתחתי את הנייד אחרי שקיבלתי אותו, היו לי שם מאות הודעות ווטסאפ וטלפונים מלקוחות מאוכזבים ומה יכולתי לספר להם שהנייד שלי היה מעוכב לצרכי חקירה שלא קשורה אלי?"
יאיר כועס: "אני מעריך מאוד את עבודת המשטרה וחושב שאם מישהו פשע צריך למצות איתו את הדין, אבל למה אזרח שאין נגדו שום דבר ואין שום הוכחה או קשר בינו לבין המקרה מוחזק כבן ערובה, הוא והנייד שלו, רק כי אין למשטרה משהו או מישהו אחר להיטפל אליו? השפילו אותי מול המשפחה שלי, גרמו לבן שלי טראומה, הפסדתי כסף ופרנסה והכל בגלל שאין להם קצה חוט להגיע לבחורה. זו לא שערוריה? ואם לא די בזה, הרי שגם היום עדיין לא סגרו נגדי את תיק החקירה. אני שואל אותך, זו מדינת חוק? זה הגיוני? ככה נטפלים לאזרח הקטן מבלי שיהיה להם קצה חוט שקושר אותו למקרה? אז אני מודיע לך שעם כל הכבוד ויש כבוד, המשטרה לא יכולה לעשות ככה מה שבא לה. אני לגמרי מתכוון לקחת עורך דין ולמצות מולם את הדין ולדרוש פיצוי על עוגמת הנפש ועל אובדן הפרנסה. אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה אם היה קורה שם רצח או שוד מזויין. מה אז היה קורה איתי?".
ממשטרת אילת נמסר בהקשר לפרשה: "עם קבלת תלונה המעלה חשד לקיומה של עבירה פלילית, משטרת אילת פועלת להפסקת העבירה ופותחת בחקירה, זאת על מנת להגיע לחקר האמת ולהביא לדין את מבצעי העבירה. במשטרת אילת התקבלה תלונה על שימוש בכרטיס אשראי גנוב, בעקבותיה נפתחה חקירה יסודית ומקצועית, במסגרתה מבוצעות כלל הפעולות הנדרשות על מנת לאתר את החשוד בעבירה. בתום פעולות חקירה ותוך זמן סביר, הושב מכשיר הטלפון הסלולארי לבעליו. משטרת ישראל תמשיך לעשות כל שביכולתה במטרה להגיע לחקר האמת".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת