מכשירי ההחייאה – דפיברילטור – מיועדים להסדיר פעולות חשמליות של הלב באמצעות העברת זרם חשמל ללב במצבים של הפרעה בתפקוד הלב כתוצאה משיבוש בפעולתו. בשנת 2008 עבר חוק המחייב התקנת מכשירים כאלו במקומות ציבוריים.
לבקשתו של ראש העירייה הקודם, מאיר יצחק הלוי, ערך מבקר העירייה בדיקה למצבת המכשירים שהותקנו בעיריית אילת (6 מכשירים) וכן במגרשי כדורגל ואולמות ספורט (7 מכשירים) וכן בתחנות ההצלה בחופים המוכרזים של אילת (6).
המבקר בחן שורת פרמטרים, ביניהם קיומו של שלט בחמש שפות, שילוט הכוונה, האם העמדה ניתנת לפתיחה מהירה, הדרכת עובדים ועוד. ממצאי הבדיקה העלו כי אף שהמכשירים תקינים, בחלק מהמקרים "לא יושמו ההנחיות והתקנות ככתבן וכלשונן" וכי "לא תמיד יושמו כללי התחזוקה של מכשירי ההחייאה". בין היתר מנה המבקר כי בחלק מהמקרים לא היה שילוט הכוונה, ובחלק לא פורסמו וראות פעולה בחמש שפות וכן בחלק מהמקרים לא מונה "אחראי בדיקה שבועי", ולא בוצעו "בדיקות שבועיות". בין היתר צוינו בתי הספר צאלים מצפה ים, עציון גבר ואלמוג, שנבדקו רנדומלית על ידי המבקר, בהם נמצאו ליקויים. עם זאת ציין הדוח כי מרבית הליקויים תוקנו מיד עם העברת הביקורת למנהלות בתי הספר וכי מנכ"ל העירייה הנחה את המוסדות לפעול לתיקון הטעון תיקון בהתאם לתקנות.
להלן רשימת המוסדות בהם הותקנו מכשירי דפיברילטור:
חינוך: אשכולות פיס, בתיה"ס בגין, רבין, גלים וגולדווטר;
אולמות ספורט ומגרשי כדורגל בבתיה"ס: בגין, רבין, ים סוף, צאלים, הרי אילת, מגרש לגונה, מגרש רבין;
מחלקת חופים והצלה: סוכת הצלה 1,2,3,4, מרפאה 2, 3;
מבני עירייה: גבעה, אגף הכנסות, בית התמר, בניין העירייה הישן, בניין שירותים חברתיים (רווחה) והמתחם הטכני.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת