לאחרונה הוחלפו מכונות הדיאליזה בהן היה שימוש עד כה במכון, במכונות דיאליזה חדשות.
המכונות החדשות מופעלות בטכנולוגיה מתקדמת דיגיטלית ממוחשבת שמאפשרת התאמה מדויקת של הטיפול לכל מטופל בהתאם לצורך ולמצבו תוך ניטור מוקפד יותר אחר הנתונים במהלך הטיפול ולאחריו.
ההתחדשות במכונות הדיאליזה משפרת את הרגשתו של המטופל בסיום הטיפול, מאחר שהנתונים שלו מאוזנים יותר.
על מחלת אי ספיקת כליות
אי ספיקת כליות כרונית או חריפה מוגדרת כאחת מחמש המחלות הקשות בעולם ובארץ. מדי שנה חלה עלייה של 5%-7% במספר החולים. ביוספטל מטפלים שמונה אנשי צוות בכ-50 מטופלי דיאליזה ובכ-20 מטופלי טרום דיאליזה, מושתלי כליה ותיירים מהארץ ומחו"ל.
הטיפול נעשה באחת משתי הגישות המקובלות – המו דיאליזה או פריטוניאל דיאליזה, ולרוב מהווה גשר להשתלת כליה. רוב המטופלים עוברים 12 שעות דיאליזה בשבוע. מכיוון שאין תרומות כליה בכמות מספקת, חלק גדול מהם מטופלים במכון לאורך זמן.
יחידת הדיאליזה באילת היא חלק מהמערך הנפרולוגי בבית החולים. צוות היחידה זוכה לתמיכה מתמדת ולביקורים של נפרולוגים מומחים מבתי החולים השרון ובילינסון, כולל
ייעוץ רפואי של ד"ר בוריס זינגמן מבי"ח השרון, בזמינות טלפונית 24/7.
בצד מכון הדיאליזה כולל המערך הנפרולוגי גם מרפאה נפרולוגית ויתר לחץ דם, מרפאה פראדיאליטית (לחולים עם אי ספיקת כליות כרונית), מרפאת מושתלי כליה וצוות רב תחומי המלווה את המטופלים ומכין אותם לקראת ההשתלה.
הקשר עם המטופלים עמוק ואמפטי
האחות האחראית במכון היא שולי סלע מזרחי וסגניתה היא אורלי חיימוביץ. כל אח ואחות ביחידה הם נאמני נושא בתחום ספציפי: השתלות, הדרכות, אנמיה, זיהומים, כלי דם, בטיחות ועוד. הצוות כולו עבר קורס על בסיסי בנפרולוגיה, ואמון על ניטור ואיזון הטיפול.
במדד הליבה הלאומי, שמודד איכות דיאליזה KT/V)), תוצאות המכון הן 100% לאורך השנים, וגם במדדים הקליניים אנו עומדים מעל היעד. הצוות מעניק מעטפת טיפולית על פי הסטנדרטים המובילים בארץ ובעולם, תוך התאמה אישית לכל חולה.
אופי הטיפול מחייב את המטופלים לבלות שעות רבות במכון, כך שהקשר עם המטופלים עמוק ואמפתי. כל מטופל זוכה לליווי צמוד מתחילת המעקב במרפאה ועד להשתלה, בכלל זה התערבות חשובה של העו"ס ליאן קבלו והדיאטנית אודיל אזולאי.
צוות המכון ניחן במקצועיות, מיומנות, מחויבות, ערבות הדדית ושיתוף פעולה פנימי, המאפשרים חוויית שירות טובה למטופל ולבני משפחתו. ביחידה מתקיימים ימי גיבוש ייחודיים, שבהם לוקחים חלק אנשי הצוות והמטופלים גם יחד, כמשפחה אחת גדולה.
לאור העלייה במספר המטופלים המקומיים ובמספר התיירים הנדרשים לטיפולי דיאליזה, יצא לדרך לאחרונה פרויקט לבניית מכון נפרולוגי חדש, גדול ומרווח משמעותית, שיצויד בטכנולוגיות הטיפוליות המתקדמות ביותר, הן להארכת חיים והן למתן איכות חיים.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת