הרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט, בן אילת, שאמור היה לכבד בנוכחותו את יום אילת וכבר אישר את הגעתו, הודיע הבוקר כי לא ישתתף בארוע וזאת לאחר שנשיא המדינה הודיע על ביטול השתתפותו בארוע משום שהפך לדבריו לאורע בעל גוון פוליטי. אייזנקוט הוזמן לארוע כבר לפני מספר חודשים על ידי ראש העירייה מאיר יצחק הלוי. לאחר שעודכן על ביטול הגעת הנשיא, הודיע אף הוא למארגנים כי לא ישתתף בטקס.
מקורבים לרמטכ"ל לשעבר אישרו כי החליט לוותר על הגעתו מחשש שהארוע יהיה בעל אופי פוליטי ולא ממלכתי. כעת נותר לראות האם יעמיד עצמו נתניהו מול נוכחות דלילה, בטקס נעדר קהל, עם חשש למחאה חריפה מצד אנשי "הדגלים השחורים", תוך שהוא מאפשר לראש העיר, מאיר יצחק הלוי, חבר מפלגתו של גדעון סער, לנאום מולו באקט שללא ספק יסייע למקם את יצחק הלוי בעמדה פוליטית טובה מול ראש הממשלה ויספק לו במה לתקוף אותו על טיפולו במשבר הקשה שפקד את העיר אילת בשנה האחרונה.
גורמים בליכוד כבר כינו הבוקר את הגעת ראש הממשלה לטקס - "מלכודת שראוי להמנע ממנה". ישנם קולות בליכוד שקוראים כעת לנתניהו לבטל את הגעתו על מנת "שלא להשפיל עצמו עצמו מול פוליטיקאי צעיר ברמה הארצית כיצחק הלוי". היה ויחליט בסופו של דבר נתניהו שלא להגיע לטקס, כי אז תמיד יוכל לטעון ששיקולי ביטחון הנחו אותו וכי המדובר בהחלטה של השב"כ, עם זאת, העריכו גורמים כי גם ביטול הגעתו של ראש הממשלה לא יוביל לשינוי החלטת המבטלים האחרים להגיע לאירוע בכל זאת. 'יום יוןם' ימישך ויעדכן.
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת