בלי הרבה יחסי ציבור ובלי הרבה רעש נפתחה בשנת הלימודים הנוכחית בבית הספר בגין, בניהולו של אלדד חיימוביץ, מגמת מערכות בריאות. לאחר הצלחתה של כתת פרחי רפואה העירונית הפועלת בבית הספר לטובת תלמידי כתות ז'-ט' מכל חטיבות הביניים בעיר, הוחלט לפתוח את המגמה העירונית שמהווה מעין מסלול המשך לבוגרי כתת פרחי הרפואה שמבקשים להמשיך את לימודיהם בתחום בדרך להוצאת 15 יחידות בגרות נוספות: 5 יחידות לימוד בביולוגיה, 5 יחידות לימוד במקצוע במדעי הבריאות ו-5 יחידות לימוד נוספות בתחום מעבדות רפואיות. בסך הכל מדובר בתוספת שבועית של 9 שעות לימוד מעבר למערכת הלימודים הרגילה. "מדובר בשילוב מעניין ומקסים של לימודי מדעים, ביולוגיה, פיזיולוגיה וכימיה בהיבט של תחום הרפואה יחד עם הכרת מערכות הגוף, תפקידן, מה יכול להשתבש, כולל אמצעי אבחון, אינטראקציה מטפל מטופל ועוד", מפרט אחד מתלמידי השנה הראשונה במגמה העירונית החדשה.
ומה חסר לכם בסיום י'ב כדי להיות רופאים? אני תוהה והתלמיד מחייך ומבהיר: "8 שנות לימודי רפואה. זה אמנם לא הופך אותנו לרופאים אבל לגמרי פותח לנו דלתות בכיוון, בעיקר חושף אותנו בפני העתודה הצבאית הרפואית בצה"ל וכמובן שבהמשך זה יפתח לנו את האופציות בדרך ללימודים גבוהים באוניברסיטאות בארץ בדרך ללימודי רפואה".
הבייבי של תמר מזור
מי שמרכזת את לימודי המגמה, בדומה לכתת פרחי הרפואה היא המורה תמר מזור, בעלת תעודת הוראה ורישיון רפואי, שדחפה לפתיחת המגמה כהמשך לכתת פרחי הרפואה שזוכה להצלחה מרשימה. נכון להיום קרוב למחצית תלמידי מגמת מערכות הבריאות הם בוגרי כתת פרחי הרפואה שמבקשים להמשיך את לימודיהם בתחום, אליהם נוספים תלמידים נוספים שגילו עניין בנושא בכתה י'. לטובת המגמה החדשה הוקמה באשכולות פיס מעבדה רפואית חדשה, חדישה ומושקעת. בדומה לכתת פרחי רפואה, גם המגמה החדשה זוכה לעניין רב בקרב הקהילה באילת בכלל ובעיקר בקרב הקהילה הרפואית שמשתפת פעולה, כמו בית החולים יוספטל בניהולה של ד"ר רויטל בר אושר שפותח את שעריו בפני תלמידי פרחי רפואה ומגמת מערכות הבריאות, כוחות מד"א בעיר, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהלימוד, הן בהעברת הרצאות בתחומים שונים והן בהעברת השתלמויות מקצועיות לתלמידים, שחר קדוש, הבעלים של 'מדיפוט' שמלווה את התלמידים כבר מכתת פרחי הרפואה בהיבט המקצועי ועוד.
נכון לימי הקורונה אמנם הלימודים עדיין מתקיימים בזום, אבל היי, מרגע שהונחה התשתית, השמיים הם הגבול. "זה אמנם מאוד מאכזב שעד היום הצלחנו להיפגש אולי פעמיים במסגרת כתתית על כל המגבלות הנדרשות", מבהירים תלמידים בכתה, "ועדיין, למרות הלמידה בזום, המקצועות הנלמדים מאוד מעניינים, מועברים בדרך חוויתית ושונה ואנחנו יכולים רק להיות מאושרים שניתנה לנו ההזדמנות ללמידה של נושא שתמיד אהבנו גם בהיבט של בגרות".
רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת
חדשות אילת והערבה - יום יום באילת