במסגרת פרויקט "סעו לשלום" של תנועת נשים עושות שלום שחזר לפעול לאחר פגרת חורף, מאות נשים בלבן וטורקיז הציפו את הצמתים המרכזיים ברחבי הארץ כדי לעודד את העם ומנהיגיו לקדם הסכם מדיני. בתוך כך, נשים תושבות אילת יצאו בקריאה משותפת אל מקבלי ההחלטות: "הגיע הזמן לפעול, קדמו הסכם מדיני!", הם עשו כן בשתי צמתים מרכזיות בכנסיה לאילת האחת בצומת אילות והשנייה בכיכר טורונטו בכניסה לעיר.
ביום ראשון השבוע (25 במרץ) התפרסו מאות נשים מתנועת נשים עושות שלום לבושות בלבן וטורקיז, בהן נשים מהימין, שמאל, פריפריה, מרכז, יהודיות וערביות, ביותר מ - 100 צמתים ברחבי הארץ בדרישה לקידום הסכם מדיני מול הפלסטינים. בתוך כך, נשים תושבות אילת עמדו בצמתים שבאזורן וקראו לקדם הסכם מדיני.
בראיון ל'ערב ערב' מספטמבר 2017 סיפרו הנציגות האילתיות בעמותה על פעילותן:
עדה: "אני מאמינה שאפשר להביא שינוי, אבל שום דבר לא יקרה אם לא נעשה משהו. אם לא נאמין ולא נעשה, כלום לא יקרה. אחת הטענות הגדולות של אנשים בקהל שאנו פונות אליו, היא הטענה שאין עם מי לדבר בצד השני. זה בדיוק אחד הדברים שהתנועה שלנו מוכיחה שאינם נכונים מאחר ובכל הפעולות שהתנועה עושה, משתתפות גם נשים מוסלמיות וגברים מוסלמים מצטרפים גם הם".
רחל'ה: "אני מאמינה שזה אפשרי. אנחנו מציבות מטרה ומקוות שהתהליך יתקצר. הסכם מדיני חייב לקרות. אני לא רוצה שהנכדים שלי ילכו לצבא. אני רואה את הצעירים פגועי הנפש ופגועי הגוף בעקבות המלחמות, וחושבת שאנחנו צריכות לפעול כדי שהסכם מדיני יקרה ומהר. אנחנו הנשים פחות מתלהמות, פחות מיליטנטיות, ויכולות לגרום לשינוי. עצם העובדה שהתנועה הולכת וצומחת וגם גברים מצטרפים אליה והיא גדלה מיום ליום, מוכיחה לדעתי שאנחנו בדרך הנכונה. מאז ומתמיד הייתי ימנית, ולא האמנתי מעולם שהחזרת שטחים תרמה לשלום, אבל מאז שהצטרפתי לתנועה וראיתי מה כוחן של הנשים, התחלתי להאמין שאולי זה בכל זאת אפשרי. אין מה לעשות, צריכים להיות ויתורים משני הצדדים, ואולי גם ויתורים כואבים. אני לא נכנסת לשאלה מה הפתרון, אבל כדי להגיע לפתרון, צריך לשבת ולדבר עד שיצא עשן לבן".
איימי מהנהנת בהסכמה: "אני מאמינה שאפשר. כשהגעתי לאילת פגשתי את נשות התנועה. ראיתי שיש נשים שקוראות לשלום ולהסכם, הבנתי שהתנועה היא לא תנועה מפלגתית והתחלתי להאמין שאפשר להגיע להסכם מדיני. בתחילה חששתי לפרסם בפייסבוק, אבל כשראיתי שהמשפחה שלי תומכת בי, וגם קיבלתי הרבה תמיכה מהסביבה שלי, התחלתי להאמין. בג'אסר יש הרבה תמיכה לפעילות של התנועה, והרבה נשים וגם גברים תומכים ומאמינים בה ובכוחה להביא לשינוי אמיתי".
פרויקט "סעו לשלום" החל בקיץ 2016 כיוזמה של מספר נשים מהתנועה, כאשר בתחילתו כלל מספר מצומצם של נשים אשר יצאו לעמוד בצומת הקרוב לביתן. בקיץ שעבר התרחב המיזם למקומות נוספים, ועשרות פעילות הציפו את הצמתים המרכזיים באזור מגוריהן ביום חמישי הראשון בכל חודש, במטרה לעודד את המנהיגים לקדם הסכם מדיני. עם חזרתו של שעון הקיץ, יצאו שוב פעילות התנועה חזרה לשטח, כאשר מאות פעילות נוספות ברחבי הארץ מצטרפות למיזם. בין הצמתים המרכזיים בהן נערכת הפעילות: צמח, פרדיס, דרורים, כפר סבא רעננה, נתיבי איילון, שילת, בית קמה, פארן, כניסה לאילת ועוד.
תנועת נשים עושות שלום, תנועת שטח בלתי מפלגתית הגדולה בארץ, פועלת לקידום תמיכה ציבורית רחבה ל קידום הסכם מדיני, מתוך האמונה שנשים צריכות לקחת אחריות על עתיד ילדיהן ומתוך התפיסה ששילובן בתהליכי פיוס מגבירים את הסיכוי לשלום בר קיימא, בהתאם להחלטה 1325 של האו"ם.
צילום: נשים עושות שלום
חדשות אילת